Bezig met laden...

Studententeam TU Delft toont nieuw ontwerp hyperloop | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Studententeam TU Delft toont nieuw ontwerp hyperloop
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Studententeam TU Delft toont nieuw ontwerp hyperloop

Studententeam TU Delft toont nieuw ontwerp hyperloop

 /5
0 (0stemmen)

Studenten van de TU Delft hebben vanavond een nieuw ontwerp van een hyperloop onthuld. Het prototype van het voertuig moet in juni klaar zijn.

Een hyperloop is een transportsysteem waarbij een capsule in een bijna-vacuümbuis door magneten wordt voortbewogen. Doordat er in de buis geen of weinig luchtweerstand is, zouden de voertuigen enorm hoge snelheden kunnen halen. Delft Hyperloop, een team studenten van de TU Delft, presenteerde vanavond een nieuwe visie op het hyperloop-concept.

"Wat heel speciaal is aan ons concept, is dat het aan de baan zal hangen, in tegenstelling tot een normale trein die op een baan ligt", zegt Gijs Roodenburg, woordvoerder van Delft Hyperloop. Daarbij zegt Roodenburg dat de hyperloop de baan zelf niet zal raken, maar eronder zal zweven. "Daarbij maken we gebruik van magnetische levitatie."

Een hangend ontwerp voor een hyperloop is een primeur voor een studententeam. "Er zijn wel bedrijven die al bezig zijn met dat soort ontwikkelingen," voegt Roodenburg er aan toe. Het ontwerp zou ervoor moeten zorgen dat van baan wisselen een stuk makkelijker moet worden.

Deze zomer tentoongesteld

Nu de ontwerpfase is afgelopen kan het team beginnen aan het echte werk. Het prototype moet in juni klaar zijn. "Daarna doen we mee aan een wedstrijd, de European Hyperloop Week. Dat is een tentoonstelling waarin 34 studententeams vanuit de hele wereld hun concept komen tonen."

Een kanttekening is wel dat de prototypes die tijdens de European Hyperloop Week worden tentoongesteld nog geen mensen kunnen vervoeren. "De tentoonstelling dient puur om te laten zien welke technologie mogelijk is. Daarbij willen we ervoor zorgen dat de innovatie wordt gestimuleerd," zegt Roodenburg. 

Het prototype zal om die reden een schaalmodel van zo’n twee meter lang zijn. Als alles goed gaat, zal het op een baan van 70 meter lang zo’n 70 kilometer per uur halen. 

Het doel van de studenten is dat de technologie die zij voorstellen wordt gebruikt in toekomstige hyperloop-projecten. "Alles wat wordt gepresenteerd door deze teams wordt hopelijk opgepakt door bedrijven die er mee bezig zijn. Het is een soort hyperloop-community. Maar het is niet zo dat wij zelf iets verkopen aan die bedrijven. Wij zijn een non-profit organisatie en doen dit niet voor winst. We spelen enkel de resultaten van onze tests en onderzoeken door." 

Bron: RTLnieuws

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/