Bezig met laden...

ANWB wil filemaatregelen houden | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" ANWB wil filemaatregelen houden
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
ANWB wil filemaatregelen houden

ANWB wil filemaatregelen houden

 /5
0 (0stemmen)

DEN HAAG - De ANWB wil dat tijdelijke maatregelen die zijn genomen zijn om files sneller op te lossen bij ongevallen en incidenten worden voortgezet. Nu worden die per 1 april 2022 stopgezet, waardoor automobilisten weer grote kans lopen vaker en langer vast te komen staan.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heft over een kleine maand twintig zogenoemde stand-by locaties op, waar nu nog bergers paraat staan om snel uit te kunnen rukken bij incidenten en de weg vrij te maken. De ’spoedbergers’ staan nu op plekken waar juist de meeste ongevallen gebeuren. Daarnaast verliezen enkele tientallen weginspecteurs van Rijkswaterstaat hun tijdelijke baan.

„Wat ons betreft is de proef geslaagd. We hebben namelijk op die wegvakken positieve effecten op de doorstroming en de verkeersveiligheid gezien”, zegt ceo Marga de Jager van de ANWB. „Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven, zien we dat het meteen weer drukker wordt op de wegen. Daarnaast wordt er de komende jaren veel onderhoud gepleegd aan het wegennet. Dat zal grote impact hebben op de beschikbare capaciteit. De ANWB zou dus graag zien dat de minister dit besluit heroverweegt”, stelt De Jager.

Volgens het ministerie gebeurt dat niet, omdat de beschikbare budgetten op andere manieren ingezet worden. „De inzet van weginspecteurs en bergers bij incidenten zijn en blijven hier op een andere manier onderdeel van. Andere instrumenten zijn investeringen in de kwaliteit van het wegennet en de verkeerssystemen, de aanleg en verbreding van rijkswegen, regionale afspraken met werkgevers over thuiswerken en spreiden van mobiliteit over de dag en week”, aldus een woordvoerder.


ANWB-baas Marga de Jager Ⓒ LIGTENBERG, SERGE

Bron: Telegraaf 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/