Bezig met laden...

Handreiking gedragsonderzoek: vol tips en Smart Mobility-voorbeelden | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Handreiking gedragsonderzoek: vol tips en Smart Mobility-voorbeelden
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Handreiking gedragsonderzoek: vol tips en Smart Mobility-voorbeelden

Handreiking gedragsonderzoek: vol tips en Smart Mobility-voorbeelden

 /5
0 (0stemmen)

De provincie Noord-Holland werkt aan mooie projecten om slim, schoon en veilig reizen in Noord-Holland mogelijk te maken. Waarbij de provincie slimme toepassingen stimuleert, test en inzichtelijk maakt wat de effecten zijn bij (grootschalig) gebruik van zo’n Smart Mobility toepassing. Naast bijvoorbeeld de techniek speelt ook het gedrag van de eindgebruiker een belangrijke rol in het uiteindelijke effect.

Hoe eerder je gedragsaspecten meeneemt in een project, hoe groter de kans dat het gewenste effect wordt bereikt. En dat hoeft helemaal niet groots en meeslepend te zijn; ook kleinschalig onderzoek kan tot inzichten leiden. De handreiking gedragsonderzoek laat dat zien.

Gedragsonderzoek kan altijd!

Gedragsonderzoek klinkt vaag en ingewikkeld, maar dat hoeft het absoluut niet te zijn. Er zijn legio voorbeelden van gedragsonderzoek, groot en klein. Gedrag meenemen in een project kan altijd, op welke manier dan ook. De handreiking gedragsonderzoek ontwikkeld door de provincie Noord-Holland samen met adviesbureau XTNT laat dat zien. Vol met tips en voorbeelden van Smart Mobility-projecten. 

Er wordt (gelukkig) al veel gedragsonderzoek gedaan. Vaak wetenschappelijk onderzoek, waarbij experts aan de slag gaan om inzichtelijk te maken wat een Smart Mobility-toepassing nu echt voor invloed heeft op het (reis)gedrag en de verkeerssituatie. In toenemende mate zien we dat er pogingen worden gedaan om de eindgebruiker goed mee te nemen in een project. Ook zien we dat regelmatig al snel van gedragsonderzoek wordt afgezien. Vanwege redenen als tijdsdruk, gebrek aan kennis of beperking in het budget. Zonde! Neem de eindgebruiker mee in het project, dat zijn de mensen voor wie we het tenslotte doen! De handreiking gedragsonderzoek helpt daarbij. 


Handreiking gedrag


 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/