Bezig met laden...

Voor het eerst meer e-bikes dan gewone fietsen verkocht in 2021 | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Voor het eerst meer e-bikes dan gewone fietsen verkocht in 2021
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Voor het eerst meer e-bikes dan gewone fietsen verkocht in 2021

Voor het eerst meer e-bikes dan gewone fietsen verkocht in 2021

 /5
0 (0stemmen)

Van elke honderd fietsen die vorig jaar zijn verkocht, waren er 52 elektrisch. Daarmee oversteeg de verkoop van e-bikes voor het eerst die van gewone fietsen. Dat blijkt donderdag uit cijfers van marktonderzoeker GfK, in opdracht van BOVAG en RAI Vereniging.

Opvallend is verder dat het aantal verkochte fietsen voor het eerst sinds 2017 onder de een miljoen lag. Dit kwam door leveringsproblemen.
Vorig jaar zijn er 923.000 nieuwe fietsen verkocht. Dat was bijna 16 procent minder dan het jaar ervoor, toen fietsliefhebbers 1,1 miljoen nieuwe rijwielen aanschaften.
De gemiddelde prijs van een fiets steeg wel. Dit kwam onder meer doordat er meer e-bikes zijn verkocht, die meestal duurder zijn. Gemiddeld kostte een elektrische fiets vorig jaar ongeveer 2.400 euro. Dat is ruim 6 procent meer dan een jaar eerder.
Dat er vorig jaar minder fietsen zijn verkocht, komt door problemen bij het leveren van fietsen en onderdelen. In 2020, het eerste coronajaar, steeg de vraag naar fietsen flink, terwijl er veel logistieke problemen ontstonden. Die problemen waren vorig jaar nog niet opgelost, waardoor de consument langer moest wachten op zijn tweewieler en er ook minder vaak een bestelde.
Bron: NU.nl / Beeld: ANP

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/