Bezig met laden...

Carpool-app in strijd tegen hoge benzineprijzen: 'Studenten betalen niks' | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Carpool-app in strijd tegen hoge benzineprijzen: 'Studenten betalen niks'
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Carpool-app in strijd tegen hoge benzineprijzen: 'Studenten betalen niks'

Carpool-app in strijd tegen hoge benzineprijzen: 'Studenten betalen niks'

 /5
0 (0stemmen)

Nu de benzineprijzen de pan uitrijzen, wordt het steeds aantrekkelijker om te kijken naar alternatieven. Zo is er de carpool-app Nabogo, die buren bij elkaar brengt om samen ritten af te leggen. En zo kun je op meer zaken besparen door te delen. "Het is een schaamte waar wij in Nederland overheen moeten."

Op dit moment is de adviesprijs aan de pomp 2,43 euro per liter benzine. De gemiddelde Nederlander rijdt 15.000 kilometer per jaar, blijkt uit cijfers van United Consumers. Bij een verbruik van 1 op 14 ben je op jaarbasis ruim 2600 euro kwijt aan benzine. Niet gek dus als je op zoek bent naar alternatieven.

Zo'n alternatief is Nabogo, een app die nieuw is in Nederland. "In Denemarken bestaat-ie al een tijdje", vertelt Jeroen Kroonen van de app aan EditieNL. "De applicatie is ontstaan vanuit het idee om plekken die met het openbaar vervoer slecht bereikbaar te zijn weer bereikbaar te maken. Bovendien is het beter voor het milieu."

Carpoolkosten

In de app kan iedereen zich aanmelden en ritten zoeken en aanbieden. "Als passagier betaal je 10 cent per kilometer aan de vervoerder. Dus stel: je neemt twee mensen mee in de auto, dan krijg je 20 cent per kilometer. De app verrekent dit."

Kostenbesparing

Een retourtje Breda-Bergen op Zoom is zo'n 80 kilometer. Aan de pomp betaal je nu ongeveer 2,50 per liter. En dat kost je per dag 14 euro (bij een verbruik van 1 op 14). Als je deze route iedere werkdag aflegt, dan betaal je 285 euro per maand aan benzine. Via de app betaal je 10 cent per kilometer aan de bestuurder, dus 160 euro. Dus scheelt het je 125 euro per maand.

Bron: RTLnieuws

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/