Bezig met laden...

Onderhoud aan het spoor kan in gedrang komen door oorlog in Oekraïne | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Onderhoud aan het spoor kan in gedrang komen door oorlog in Oekraïne
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Onderhoud aan het spoor kan in gedrang komen door oorlog in Oekraïne

Onderhoud aan het spoor kan in gedrang komen door oorlog in Oekraïne

 /5
0 (0stemmen)

ProRail weet als gevolg van de oorlog in Oekraïne niet of al het spooronderhoud en andere projecten volgens planning kunnen doorgaan. Het wordt namelijk steeds onduidelijker of materialen als treinrails en dwarsliggers op tijd geleverd kunnen worden en wat ze zullen kosten, laat topman John Voppen weten. In de afgelopen tijd is de levering van in totaal 60 kilometer aan treinrails al vertraagd.

ProRail overlegt momenteel met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, andere publieke opdrachtgevers, aannemers en leveranciers over maatregelen die ervoor moeten zorgen dat werkzaamheden en aanbestedingen zoveel mogelijk kunnen doorgaan. Tegelijkertijd inventariseert de spoorbeheerder welke projecten door het conflict geraakt kunnen worden.

Behalve mogelijke leveringsproblemen zijn de sterk gestegen kosten voor materialen en energie een probleem voor het spooronderhoud. Daardoor is het voor aannemers niet altijd meer mogelijk om projecten uit te voeren tegen eerder afgesproken prijzen. In overleg moet worden bepaald hoe de verdeling van de extra kosten zal uitvallen.

Voppen denkt dat projecten voor de komende jaren die nu aanbesteed worden, vertraging kunnen oplopen. Dat zijn ook vaak projecten die nodig zijn om het zogeheten spoorboekvrije reizen, waarbij elke tien minuten een trein vertrekt, mogelijk te maken. "Mochten daar aannemers of projecten uitvallen, dan is dit merkbaar op het hele netwerk."

Of de nu opgelopen achterstanden ingehaald kunnen worden, valt nog te bezien. Voppen wijst er namelijk op dat er "nu al een tekort is aan mensen om alle projecten voor mobiliteit en huisvesting die op de radar staan uit te voeren". Maar voorlopig is er nog geen risico dat het treinverkeer op sommige plaatsen stil komt te liggen, zegt een woordvoerder tegen NU.nl

Bron: NU.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/