Bezig met laden...

Atlas van de Regio van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL)  | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Atlas van de Regio van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL)
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Atlas van de Regio van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL)

Atlas van de Regio van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL)

 /5
0 (0stemmen)

Wie is de eigenaar van welke grond in Nederland? Hoe is gezondheid verdeeld over ons land? Waar staan ecologische systemen het meest onder druk? Deze informatie is zichtbaar in de vernieuwde Atlas van de Regio, hét hulpmiddel om ruimtelijke kansen en knelpunten te identificeren. In de atlas staan nu circa 150 verschillende kaartlagen die in een interactieve, digitale kaartviewer op elkaar te leggen en te vergelijken zijn. Het PBL publiceert de nieuwe kaarten vandaag.

In de nieuwe versie zijn twintig thematische kaartlagen toegevoegd en geactualiseerd. Eén van de updates betreft de kaart van het grondeigendom in Nederland, die relevante informatie biedt over economische verhoudingen bij debat over gebruik van schaarse grond, bijvoorbeeld voor extra woningbouw. Daarnaast zijn onder meer nieuwe kaarten toegevoegd over gezondheid, gemiddeld inkomen, woon-werkverkeer, klimaatbuffers, het watersysteem en de druk op het ecologische systeem. Met deze informatie kunnen beleidsmakers, onderzoekers en ontwerpers gebiedsgerichte plannen nu nog beter op samenhang onderzoeken en toetsen.

‘In één oogopslag geeft de Atlas van de Regio inzicht in verschillende kansen en knelpunten. Door klimaatverandering zijn thema’s als verdroging en overstromingsrisico relevanter geworden, net als kansen voor klimaatadaptatie van nieuwe woningbouwlocaties’, zegt Kersten Nabielek, ontwerper en onderzoeker bij het PBL, die ook het initiatief nam tot het ontwerp van de eerste Atlas in het najaar van 2020. ‘We zien dat de Atlas al veel wordt gebruikt. De toevoegingen maken de kaartlagen nog interessanter voor beleidsmakers.’ 

Ga naar: De Atlas van de Regio van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) 

Bron: PBL

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/