Bezig met laden...

LeasePlan: elektrisch rijden een nachtmerrie zonder snellere aanleg laadpalen | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" LeasePlan: elektrisch rijden een nachtmerrie zonder snellere aanleg laadpalen
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
LeasePlan: elektrisch rijden een nachtmerrie zonder snellere aanleg laadpalen

LeasePlan: elektrisch rijden een nachtmerrie zonder snellere aanleg laadpalen

 /5
0 (0stemmen)

AMSTERDAM - Gebrek aan beschikbare laadinfrastructuur is het grootste obstakel voor het uitrollen van elektrisch rijden in Europa. De populariteit van de stekkerbak neemt in heel Europa snel toe, maar de ontwikkeling van de laadinfrastructuur blijft dermate achter dat de acceptatie van elektrisch rijden volledig kan wegebben.

Dat concludeert leasebedrijf LeasePlan in een onderzoek naar elektrisch rijden in 22 Europese landen dat is gebaseerd op het aantal registraties van elektrische auto’s, de grootte van de markt en de laadinfrastructuur. Overigens blijkt de Nederlandse markt na die van Noorwegen het meest volwassen te zijn als het gaat om elektrisch rijden. Tsjechië en Polen bungelen onderaan als het gaat om de vraag of zij klaar zijn voor elektrificatie van het wagenpark.

In heel Europa neemt het gebruik van elektrische auto’s snel toe. Zeker nu de stekkerauto door de hoge diesel- en benzineprijzen qua kosten meer en meer concurrentievoordeel kent ten opzichte van een brandstofauto. Het aantal nieuwe laadpalen blijft echter ver achter, stelt LeasePlan, die dat wijt aan overheidsfalen.

Nachtmerrie

„Het totale gebrek aan overheidsmaatregelen op het gebied van EV-infrastructuur zorgt voor een Europees laadtekort”, aldus Tex Gunning, ceo van LeasePlan. „Naarmate de prijzen van elektrische voertuigen dalen en meer bestuurders elektrisch gaan rijden, wordt het vinden van een beschikbaar laadstation steeds meer een nachtmerrie. Dit rapport moet een wake-up call zijn voor beleidsmakers in heel Europa: er moet nu dringend geïnvesteerd worden in een alomvattende Europese oplaadinfrastructuur.”

LeasePlan is niet de enige die waarschuwt voor de veel te slome aanleg van laadstations in Europa. Onlangs stelde de ACEA, de Europese koepel van autofabrikanten, al dat de aanleg van de laadinfrastructuur zeven keer zo snel moet als nu gebeurt.

Bron: Telegraaf

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/