Bezig met laden...

Mark Harbers: ‘Gaat onmetelijke inspanning vergen om iedereen aan fietshelm te krijgen’ | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Mark Harbers: ‘Gaat onmetelijke inspanning vergen om iedereen aan fietshelm te krijgen’
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Mark Harbers: ‘Gaat onmetelijke inspanning vergen om iedereen aan fietshelm te krijgen’

Mark Harbers: ‘Gaat onmetelijke inspanning vergen om iedereen aan fietshelm te krijgen’

 /5
0 (0stemmen)

De verlaagde maximumsnelheid van 100 km/uur die overdag op snelwegen geldt, gaat komende jaren zeker niet terug naar 130. Dat zegt VVD-minister Mark Harbers (Verkeer) in een interview met deze site. Ook zegt hij dat het een ‘onmetelijke inspanning’ gaat vergen om iedereen aan de fietshelm te krijgen.

Om de stikstofproblemen op te lossen, besloot het kabinet eind 2019 noodgedwongen de maximumsnelheid overdag te verlagen van 130 en 120 naar 100 kilometer per uur. In het midden werd gelaten hoe lang de lagere limiet zou gelden. VVD-bewindsman Mark Harbers verklaart nu in gesprek met het AD dat er deze kabinetsperiode ‘géén discussie meer zal zijn over 130 kilometer per uur’.

Automobilisten in Nederland kunnen daarmee zeker tot 2025 overdag géén 130 kilometer per uur rijden. Dat de hogere maximumsnelheid niet terugkeert, is een nederlaag voor autopartij VVD. Na een proefperiode gold de 130 kilometer tussen september 2012 en eind 2019 als de officiële snelheidslimiet op een groot aantal Nederlandse snelwegen.

De snelheidsverhoging was een vurige wens van de VVD. In 2011 trapten de liberalen hun eigen campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen af met de introductie van een 130 km/u-bord. Toenmalig verkeersminister Melanie Schultz-van Haegen profileerde zich in de media met de snelheidsverhoging, net als premier Mark Rutte. Ook Mark Harbers was er naar eigen zeggen bij.


De VVD trapte in 2011 hun campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen af met de introductie van een 130 km/u bord: op rechts Mark Rutte en op links Melanie Schultz van Haegen. © Hollandse Hoogte / Rias Immink

Rutte deed er in 2018 nog een schepje bovenop door de VVD in 2018 op een partijcongres de ‘vroempartij’ te noemen. Harbers lijkt daar als nieuwe verkeersminister nu afstand van te nemen. Volgens de VVD-bewindsman is ‘de vroemvroempartij ook een zoefzoefpartij geworden’. Daarmee doelt hij op de geruisloos voortbewegende elektrische auto’s. ,,Er zal er dan wel heel veel zoefzoef moeten zijn met elektrische auto’s voordat we die discussie weer kunnen beginnen.’’

De 130 km per uur lijkt pas na 2030 weer op tafel te kunnen komen. Nieuwe auto’s mogen vanaf dat moment enkel nog elektrisch aangedreven zijn. Maar benzine- of dieselauto’s zijn dan nog niet uitgebannen.

De verlaging naar 100 km brengt niet alleen de stikstofuitstoot omlaag. Uit nieuw onderzoek van Rijkswaterstaat, uitgevoerd door Arcadis en Sweco, blijkt dat een lagere maximumsnelheid óók veiliger is. Automobilisten zijn op wegen waar eerst 130 km gold trager gaan rijden, en snelheidsverschillen tussen auto’s namen af. Het aantal doden op snelwegen daalde.

De helft minder verkeersdoden in 2030 en beduidend minder zwaargewonden dan de bijna 20.000 nu. Dat is enorme opgave waar de nieuwe verkeersminister Mark Harbers (53) voor staat. 

Woensdag debatteert u met de Kamer over verkeersveiligheid. Wat moeten we doen om het aantal verkeersdoden terug te dringen?
,,We doen momenteel onderzoek naar de meest effectieve maatregelen. De allergrootste winst is te behalen binnen de bebouwde kom, bij fietsers en op N-wegen. Die drie springen er echt uit als het om doden en gewonden gaat. Daar ligt dus de focus van dit kabinet.” 

U bent de derde VVD’er op verkeer. Melanie Schultz staat bekend om 130 km/uur, Cora van Nieuwenhuizen zette in op minder verkeersslachtoffers. En Mark Harbers?
,,Ik vind veiligheid belangrijk, niet alleen bij justitie, maar ook in het verkeer, de lucht, het water. Afgelopen jaar vielen er 582 verkeersdoden. Hoewel een lichte daling, moeten we daar nog steeds volop aandacht voor hebben. Er vallen bovendien ook heel veel gewonden. Ik merk het aan mezelf: ieder mens, inclusief mezelf, heeft dagelijks wel een ‘oeps’-moment dat je even niet oplet of waarop een ander je even niet zag. Vaak gaat het maar nét goed.”

"Ik vrees dat het een onmetelij­ke inspanning gaat vergen om iedereen aan de fietshelm te krijgen."

Mark Harbers, minister Infrastructuur & Waterstaat

Al waarschuwt de Verkeersminister ook voor het gebruik van illegale elektrische stepjes. Hij ergert zich eraan dat stepjes ‘van een paar 100 euro’ massaal over de toonbank gaan, terwijl ze niet goedgekeurd zijn voor de openbare weg. ,,Denk na wat je doet: je koopt een niet-goedgekeurde step. Dat betekent dat die step nog niet deugt. Mensen gaan toch ook niet in een auto rijden zonder apk-keuring?’’ 


Mark Harbers, minister Infrastructuur en Waterstaat.Mark Harbers, minister Infrastructuur en Waterstaat. © ANP

Een fietshelmplicht werkt volgens Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) en scheelt tachtig doden per jaar.
,,Ik vrees dat het een onmetelijke inspanning gaat vergen om iedereen aan de helm te krijgen. Wij Nederlanders zijn een enorm eigenwijs volkje. We zijn het nummer één fietsland in de wereld en denken dat wij het beter weten. Dat merk je aan alle reacties die jullie interview met SWOV-baas Martin Damen losmaakte. Ik vind dat fascinerend, want laten we eerlijk zijn: je hoofd is een teer bezit. Met een fietshelm doe je jezelf een enorm plezier. Voor bepaalde risicogroepen is het extra verstandig, zoals ouderen of jonge e-bikers.”

Maar niet door te verplichten, zegt de VVD’er in u?
,,Nee, maar ik wil het gesprek wel graag indringender aangaan om het helmgebruik te stimuleren. Als Nederlanders zich bewust zijn van de risico’s, neemt de kans toe dat ze met hoofdbescherming op de fiets stappen.”

"De grootste winst qua verkeers­vei­lig­heid valt te behalen binnen de bebouwde kom, bij fietsers en op gevaarlij­ke N-wegen."

Mark Harbers, minister Infrastructuur & Waterstaat

Draagt u zelf een helm op de fiets?
,,Nee, maar wél op de racefiets. Dat is het opmerkelijke: als je de helm koppelt aan snelheid vinden de meeste mensen het ineens normaal. Je bent inmiddels een uitzondering als je géén skihelm draagt.”

Harbers vertelt dat het kabinet vanaf 2023 200 miljoen euro uittrekt om de gevaarlijkste N-wegen aan te pakken. Neem de dodenwegen N35 en N36 in Overijssel waar veel om te doen is. ,,Met concrete maatregelen als gescheiden rijbanen en vangrails verkleinen we risico’s.’’ Een woord dat hij sinds zijn aantreden leerde is ‘vergevingsgezind’. ,,Wegen en bermen moeten zo zijn ingericht dat een ongeval niet slecht afloopt.”

Het is op het oog een portefeuille waar Mark Harbers (1969, Ede) niet bijzonder veel mee heeft, infrastructuur en waterstaat. Tot nu toe zat de VVD’er altijd in de hoek van financiën en economie. In Rotterdam was hij Haven-wethouder, als Kamerlid voerde hij het woord op financiën en klimaat. Later fungeerde hij als staatssecretaris Veiligheid & Justitie, waar hij in 2019 alweer aftrad nadat de Kamer onjuiste cijfers had ontvangen over de criminaliteit van asielzoekers.

Verkeer past echter prima bij hem, beklemtoont Harbers. ,,Van jongs af aan ben ik gefascineerd door alles wat zich voortbeweegt over de weg, spoor en in de lucht.” Die fascinatie startte al jong. ,,Mijn vader nam me zondagochtend dan mee naar het station: een half uur treinen kijken. Als we terugkwamen had mijn moeder het ontbijt klaar. Later ging ik als kind naar Schiphol vliegtuigen spotten.”

"De 130 km/uur overdag zal ooit terug kunnen keren. Maar alleen in een wereld met veel minder stikstof."

Volgens de bewindsman kan het ‘een behoorlijke bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid’ als binnen de bebouwde kom wegen naar 30 km/uur gaan. Nu is het nog verplicht om dan ook aanpassingen te doen als drempels of bloembakken. ,,Op doorgaande wegen kan dat niet, want politie, ambulance en brandweer moeten er indien nodig snel overheen kunnen. Daar moeten we andere oplossingen voor vinden.”

Laten we het over een andere snelheidsverlaging hebben: die van 130 naar 100 km/uur overdag op snelwegen. Dat moet pijnlijk voor u zijn.
,,Op zichzelf was die 130 een goede maatregel.’’ De vaak vlot reagerende minister hakkelt plots. ,,Euhm, de enige reden dat we de 130 hebben afgeschaft, is stikstof. Dat is de nieuwe realiteit. Dat zal nog lang zo blijven.’’

Uit een recent rapport blijkt dat 100 km/uur óók veiliger is.
,,Als je vervolgens echter inzoomt, dan ligt daar niet de grootste winst voor de verkeersveiligheid. Onze snelwegen zijn al bijzonder veilig.”


Minister Mark Harbers (infrastructuur en Waterstaat)  op bezoek bij een Middelbare School in Voorburg. Het onderwerp is verkeersveiligheid voor jongeren.Minister Mark Harbers (infrastructuur en Waterstaat) op bezoek bij een Middelbare School in Voorburg. Het onderwerp is verkeersveiligheid voor jongeren. © Peter Franken

Gaan we met u als minister overdag nog 130 km/uur rijden?
,,Bij invoering van de verlaging is de duur in het midden gelaten: de 130 km/uur overdag zal ooit terug kunnen keren. Maar dat kan alleen in een wereld met veel minder stikstof.’’

U bent van de ‘vroempartij’, zoals Mark Rutte het noemde.
,,De vroemvroempartij is ook de zoefzoefpartij geworden. Maar dan zal er heel veel zoefzoef moeten zijn met elektrische auto’s voordat we die discussie weer kunnen beginnen. Ons streven is dat de nieuwverkoop van auto's in 2030 volledig elektrisch is. Maar de huidige fossiele auto's rijden dan nog een aantal jaar rond.’’

We bedoelen natuurlijk of we overdag nog 130 km/uur gaan rijden. 
,,In deze kabinetsperiode zal die discussie over 130 km/uur niet terugkeren.’’

Bron: AD

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/