Bezig met laden...

Zakelijke rijder kent zijn ADAS slecht | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Zakelijke rijder kent zijn ADAS slecht
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Zakelijke rijder kent zijn ADAS slecht

Zakelijke rijder kent zijn ADAS slecht

 /5
0 (0stemmen)

45 procent van de bij de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) aangesloten zakelijke rijders heeft nog nooit van intelligente snelheidsondersteuning (ISA, of intelligent speed adaptation) gehoord.

Dat blijkt uit een enquête van VZR onder zijn leden. ISA is een van de rijhulpsystemen (ADAS) die vanaf juni 2022 verplicht zijn in alle nieuwe auto’s die in de handel gebracht, geregistreerd of in het verkeer gebracht worden. ISA waarschuwt de automobilist zich te houden aan de ter plekke geldende snelheidslimiet. Vermoeidheids- en aandachtswaarschuwing, achteruitrijdetectie en noodstopsignaal zijn enkele andere ADAS die binnenkort verplicht aanwezig zijn in nieuwe auto’s.

Weerstand

Uit het onderzoek van VZR blijkt dat er onder zakelijke rijders grote weerstand is tegen dergelijke systemen, vaak gebaseerd op verkeerde aannames. Zo denken berijders dat ISA de snelheid van de auto begrenst. Uit het onderzoek van VZR blijkt dan ook dat 38 procent niet wil dat een systeem de snelheid van de auto gaat controleren. Jan van Delft van VZR: “We zijn al een tijdje met onze leden bezig om ADAS onder de aandacht te brengen. We hebben diverse proefprojecten gestart, mede gesponsord door het ministerie. Nu wilden we wel eens weten hoe het zit met de kennis van ADAS en het blijkt dat dat nog veel beter kan. Er is nog erg veel onbekendheid met deze systemen. In het geval van ISA wordt dus niet de snelheid van de auto begrensd, maar wordt de berijder erop attent gemaakt dat hij met zijn snelheid in de buurt komt van de snelheidslimiet. Het is dan aan zijn eigen verantwoordelijkheid of hij daarnaar luistert, of ijzerenheinig doorgaat.”

Potentie

Van ADAS wordt wel gezegd dat ze de verkeersveiligheid vergroten. Ook zouden ze op den duur kunnen bijdragen aan het verkleinen van de schadelast, maar zo lang een groot deel van de berijders nog onbekend is met deze systemen valt daarvan weinig te verwachten. Jan van Delft: “Er is veel mee te winnen, maar heel veel mensen die een nieuwe auto krijgen, gaan al rijdende kijken wat erin zit. Bijna niemand gaat in zijn auto zitten, met het handboek in de hand om alle knopjes te proberen. Vroeger was je daar de hele zaterdag mee bezig.”

Verkopers

Als lid van de ADAS Alliantie heeft VZR het nodige gedaan om de bewustwording rondom ADAS te bevorderen. De vereniging vindt dat het woord nu aan de importeur is. Jan van Delft: “Die zou bijvoorbeeld met een leaflet de nieuwe berijder moeten voorlichten over de veiligheidsvoorzieningen in de auto en hoe hij die moet gebruiken. De ADAS Alliantie heeft de weg bereid voor de introductie van ADAS. De verantwoordelijkheid ligt nu bij de importeurs, met een vertaalslag naar de verkopers in de showroom die de auto’s moeten afleveren.”

Bron: Aftersalesmagazine

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/