Bezig met laden...

Kabinet komt met subsidie voor schonere vrachtwagens, nu nog maar 0,1 procent uitstootvrij | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Kabinet komt met subsidie voor schonere vrachtwagens, nu nog maar 0,1 procent uitstootvrij
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Kabinet komt met subsidie voor schonere vrachtwagens, nu nog maar 0,1 procent uitstootvrij

Kabinet komt met subsidie voor schonere vrachtwagens, nu nog maar 0,1 procent uitstootvrij

 /5
0 (0stemmen)

Om ondernemers te motiveren over te stappen op schonere vrachtwagens, komt er vanaf 9 mei een subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een elektrische vrachtwagen of eentje die op waterstof rijdt. Het kabinet wil zo een volgende stap zetten op weg naar een volledig schoon wagenpark in 2050. 

Staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat): ,,We hebben allemaal baat bij schoon vrachtverkeer. Voor het klimaat, onze schone lucht, en ook voor de concurrentiekracht van de logistieke sector in ons land. Elektrische vrachtwagens zijn een stuk duurder dan dieselvrachtwagens. Daarom geven we ondernemers die overstappen een financieel steuntje in de rug. Ik hoop dat de elektrische vrachtauto op de weg straks net zo normaal is als de elektrische personenauto.”

"Ik hoop dat de elektri­sche vrachtauto op de weg straks net zo normaal is als de elektri­sche personenau­to."

Staatssecretaris Heijnen, Infrastructuur en Waterstaat

Dat is nu nog zeker niet het geval. Er zijn in totaal momenteel zo’n 160.000 vrachtwagens in Nederland, waarvan op dit moment slechts 212 uitstootvrije vrachtwagens. Het ministerie wil dat het er in 2025 minimaal duizend zijn. ,,In 2030 moeten er 16.000 rondrijden. En in 2040 willen we dat alle nieuwe vrachtwagens die op de weg komen schoon rijden. Daar hebben we een overeenkomst met allerlei andere landen en bedrijven over gesloten op de Klimaattop, afgelopen winter in Glasgow’’, legt woordvoerder Joris Schouten uit.

Meer geld voor kleine bedrijven

De hoogte van de subsidie hangt af van het soort vrachtwagen en de grootte van het bedrijf. Grote bedrijven kunnen in totaal (met subsidie en belastingvoordeel) tot veertig procent van de meerkosten ten opzichte van een dieselvrachtwagen vergoed krijgen. Heijnen wil MKB’ers een beetje extra tegemoet komen. Voor de kleinste bedrijven, met minder dan tien werknemers, loopt dat op tot zestig procent.

De subsidieregeling loopt tot begin 2027. Momenteel is de pot in totaal gevuld met ruim 40 miljoen euro, die tot en met 2024 beschikbaar komt. Waarvan 13,5 miljoen dit jaar. Het kabinet werkt momenteel aan de vormgeving van het budget na 2024, in lijn met de wens daartoe vanuit de Tweede Kamer en de sector.

Zwaar vervoer is een belangrijke bron van luchtvervuiling en zorgt voor ruim een derde van CO2-uitstoot en 70% van de stikstofuitstoot van al het wegverkeer wereldwijd. Ook produceren de vrachtwagens veel schadelijke gassen die mensen direct inademen, zoals fijnstof.

Midden in de omslag

Het kabinet wil dat het hele wegverkeer zonder uitlaatgassen rijdt in 2050. ,,We zitten midden in de omslag. Elektrisch rijden wordt voor particulieren, ondernemers met een bestelbus, busbedrijven en nu ook transportbedrijven steeds aantrekkelijker. De kosten per kilometer nemen steeds verder af, en door een subsidie bij aanschaf wordt de drempel om te investeren in een schoon alternatief lager’’, aldus Schouten. 

"Nederland kent een samenwer­kings­ver­band tussen overheden en netbeheer­ders om zo snel mogelijk te bepalen waar er laadpalen moeten komen, ook voor vrachtwa­gens."

Joris Schouten, woordvoerder ministerie
Om te zorgen dat de elektrische wagens ook probleemloos overal in ons land kunnen rijden, zijn overheden samen met de netbeheerders druk aan de slag om te zorgen dat er genoeg laadpalen en waterstoftankstations zijn. Schouten bevestigt dat dit een uitdaging is. ,,Daar wordt volop aan gewerkt. Nederland kent een samenwerkingsverband tussen overheden en netbeheerders om zo snel mogelijk te bepalen waar er laadpalen moeten komen, ook voor vrachtwagens, en er zo snel mogelijk voor te zorgen dat die er ook zijn. Dat zal voor vrachtwagens vooral op industrieterreinen aan de rand van de stad zijn.’’

Europese regelgeving

Wat ondernemers ook moet bewegen om groener te gaan rijden zijn de strengere regels voor de uitstoot van vrachtwagens, die naar verwachting eind dit jaar worden doorgevoerd in Europa. Ook in Nederland zal er minder ruimte zijn voor vervuilende diesels. Zo mogen gemeenten vanaf 2025 vrachtwagens op diesel weren uit hun stadscentra en de wijken eromheen in een zogeheten zero-emissiezone. Inmiddels willen bijna 30 gemeenten zo'n zero-emissiezone hebben, om onder meer ronkende diesels bij de bevoorrading van supermarkten te weren. Maar ook de timmerman of elektricien mag er op termijn alleen nog met een elektrische bestelbus in.

Bron: AD

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/