Bezig met laden...

Massale filevorming terug van weggeweest: en het wordt nóg drukker | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Massale filevorming terug van weggeweest: en het wordt nóg drukker
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Massale filevorming terug van weggeweest: en het wordt nóg drukker

Massale filevorming terug van weggeweest: en het wordt nóg drukker

 /5
0 (0stemmen)

DEN HAAG - We koersen weer af op een verkeersinfarct op de Nederlandse wegen. Nog dit jaar leggen we meer kilometers op het asfalt af dan voorgaande jaren en komen we uit op het niveau van 2019, de periode voor corona toen er in het hele land dagelijks lange files stonden.

Dit blijkt uit de trendprognose wegverkeer 2022-2027 van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). De toename geldt voor zowel het hoofd- als het onderliggende wegennet en stijgt in 2022 ten opzichte van 2021 al met 16 procent, ondanks dat de eerste maanden van het jaar nog contactbeperkende maatregelen golden en er nog veel thuis gewerkt werd.

Maar na de afschaffing van het thuiswerkadvies ging het los in ons land en ontstonden en weer de dagelijkse opstoppingen. Samen met de bevolkings- en economische groei ziet het KiM dat als belangrijkste oorzaak van de terugkeer van het filespook in ons land.

Maar dat is nog maar het begin van de extra reistijden die we moeten inplannen voor een autorit, want de onderzoekers verwachten in hun trendprognoses dat het de komende jaren alleen maar drukker gaat worden. ,,In de periode tot en met 2027 groeit het wegverkeer verder door en dan ligt de totale afgelegde afstand op het hoofdwegennet circa 13 procent hoger dan in 2019. Op alle Nederlandse wegen samen komt de groei uit op 7,4 procent”, voorzien de onderzoekers.

In deze ramingen rekent het kennisinstituut van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat mee dat de coronacrisis structurele gevolgen heeft voor de met de auto afgelegde afstand omdat mensen hun gedrag aanpassen. Ze werken bijvoorbeeld vaker thuis en sommigen zijn overgestapt van het openbaar vervoer naar de auto.

„Het is een van de redenen waarom er het afgelopen jaar 150.000 auto’s bij zijn gekomen. Als die groei zo doorzet gaan we binnenkort door de negen miljoen heen. En dat waren er tien jaar terug nog acht miljoen”, zegt Arnoud Broekhuis van de ANWB Verkeersinformatie. „Ook zie ik dat we langer mobiel blijven, ook op de weg. Een kwart van de autobezitters is 60 jaar of ouder en die rijden dus niet alleen in de spits. Dat verklaart ook de stijging van de files overdag met 8 procent.”

„Het belang van mobiliteit voor onze economie en samenleving is niet te onderschatten. Toch zie je dat iedere keer de aandacht voor de aanpak van de files verslapt als het een langere tijd minder druk is geweest op de weg”, zegt voorzitter Steven van Eijck van de Mobiliteitsalliantie waarin 26 partijen zoals NS, ANWB, Bouwend Nederland, Fietsersbond en RAI Vereniging samenwerken. „De cijfers van het KiM hebben geen uitleg nodig en zijn een wake-up call dat wij straks weer massaal in de file achter elkaar aansluiten.”

Energieprijzen

Het is niet zeker hoe de situatie in Oekraïne zich ontwikkelt en wat de gevolgen hiervan zijn voor de energieprijzen en de economie. Daarom heeft het KiM de mobiliteit ook geraamd op basis van een CPB-scenario waarin de economische groei lager en de olieprijzen nog hoger zijn dan in de basisraming in 2022 en 2023.

Naast een raming voor de totale afgelegde afstand van het totale wegverkeer dat bestaat uit personenauto's, bestelauto's en vrachtverkeer heeft het KiM ook een aparte raming gemaakt voor het vrachtverkeer. In de basisraming groeit de afgelegde afstand van het vrachtverkeer op de Nederlandse wegen naar verwachting met 1,5 procent in 2022 ten opzichte van 2021. Deze groei is minder sterk dan de groei van het totale wegverkeer, maar dat komt vooral omdat de contactbeperkende maatregelen geen aantoonbaar effect hebben gehad op de totale afgelegde afstand van het vrachtverkeer.

Thuiswerken

Onderzoeksorganisatie TNO deed gedurende de pandemie onderzoek naar hoe het werken eruit zou kunnen zien na de coronatijd. In december vond de laatste meting onder werknemers plaats, zo legt Karen Oude Hengel uit. Er kwamen twee boodschappen uit naar voren. Niet onbelangrijk: een grote groep werknemers kan helemaal niet thuiswerken, zoals in de zorg of in de bouw. Oude Hengel: „43 procent van de werknemers werkte in december nog deels of volledig thuis, omdat toen die thuiswerkregels nog van kracht waren.”

Ook haalde TNO in het onderzoek op dat mensen toen al stapsgewijs meer naar hun oorspronkelijke werklocatie gingen. „We hebben toen aan de thuiswerkende werknemers gevraagd: waar wil je werken als het thuiswerkadvies vervalt? Daar kwam uit dat 22 procent grotendeels terug wilde naar de werkvloer, 35 procent liefst thuis bleef werken en 43 procent de werktijd wilde verdelen tussen op locatie en thuis. Dus al met al zei 80 procent veel thuis te willen blijven werken, gemiddeld 19,5 uur per week.” Dat het nu weer druk is op de weg, zou dus kunnen komen door de andere helft van de werktijd, die werknemers graag op locatie willen werken.

Bron: Telegraaf 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)