Bezig met laden...

Van diesels kun je elektrische bestelbussen maken, want weggooien is zonde | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Van diesels kun je elektrische bestelbussen maken, want weggooien is zonde
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Van diesels kun je elektrische bestelbussen maken, want weggooien is zonde

Van diesels kun je elektrische bestelbussen maken, want weggooien is zonde

 /5
0 (0stemmen)

SUSTAINABILITY - TSN-Groen en de bouwer van elektrische aandrijflijnen XYZ Dynamics presenteerden vrijdag het prototype van hun omgebouwde bestelbus. De transporteur wil uiteindelijk al zijn 100 bussen ombouwen.

Binnen niet al te lange tijd zijn veel binnensteden in Nederland niet meer toegankelijk voor bestelbussen die op diesel rijden. Een nieuwe vloot voertuigen aanschaffen is kostbaar. En veel dieselbussen kunnen op zich nog jaren mee. Wegdoen is zonde. Dan is ombouwen naar een elektrische aandrijving dé oplossing.

Voor ongeveer vijftig genodigden presenteerden logistiek dienstverlener TSN-Groen en de bouwer van elektrische aandrijflijnen XYZ Dynamics vrijdag 17 juni in Houten hun prototype van een Mercedes Sprinter die van dieselaandrijving naar elektrisch is omgebouwd.

In 2025 moeten dertig tot veertig steden een zone in de binnenstad hebben die zonder uitstoot van CO2, stikstofdioxide en fijnstof kan worden bevoorraad. In 2030 mogen in tientallen stadscentra alleen nog maar schone bestelauto’s en vrachtwagens rijden.

Batterijwisselsysteem

Om het duurzame transport te versnellen bouwt Green Dynamics, als eerste partij in Nederland, dieselvoertuigen om tot elektrisch aangedreven wagens. Green Dynamics is een initiatief van het in Houten gevestigde TSN-Groen en de Eindhovense technologie-ontwikkelaar XYZ Dynamics. De dieselvoertuigen kunnen optioneel voorzien van een batterijwisselsysteem.

Green Dynamics richt zich op kleine vrachtwagens, die worden gebruikt door transportondernemingen, bouwbedrijven, hoveniers, en gemeenten. Als de proef slaagt wil TSN Groen haar hele wagenpark ombouwen. Het gaat dan om rond de honderd kleine vrachtwagens die elektrisch gaan rijden.


De elektrische aandrijving in de voormalige dieselbus. © Green Dynamics

Vernuftig stukje techniek

Er komt heel wat kijken bij de ombouw van diesel naar elektrisch. “Het dashboardmoet opnieuw ingericht worden’’, hield Andries Vlot, CEO en oprichter van TSN-Groen zijn gehoor voor. “Daarbij worden alle meters die op een dieselmotor zijn afgestemd vervangen door apparatuur om de elektrische aandrijving te monitoren.’’ Hij vertelde dat twee werknemers er anderhalf jaar aan gewerkt hebben, ‘maar het resultaat is er nu naar’. 

Uiteraard is er onder de motorkap van de kleine vrachtwagen ook het nodige aangepast. Geen dieselmotorblok meer en geen grote brandstoftank. Vlot: “Het is een vernuftig stukje techniek, dat we hard nodig hebben.”

Lector stadslogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam Walther Ploos van Amstel ziet potentie in het alternatief, vooral op kortere termijn. “Producenten richten zich op de grote segmenten, zoals bestelwagens voor de bouw- en installatiesector. In dit segment, vrachtwagens met een opbouw, is deze ombouw nieuw. De komende jaren kun je hiermee vooruit, zeker nu de prijs voor nieuw elektrisch nog hoog is.”

Bron: Innovation Origins - Jurgen van Dijk

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)