Bezig met laden...

Handige keuze- en kostentools voor elektrisch rijden | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Handige keuze- en kostentools voor elektrisch rijden
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Handige keuze- en kostentools voor elektrisch rijden

Handige keuze- en kostentools voor elektrisch rijden

 /5
0 (0stemmen)

Veel bedrijven stappen over op elektrische bestelwagens en vrachtwagens. Wil je weten of de overstap ook voor jouw bedrijf zinvol is? We hebben diverse handige (reken)tools voor je op een rij gezet. Bijvoorbeeld een tool waarmee je de maandlasten van een dieselbestelbus vergelijkt met een elektrische variant. En een tool waarmee je de Total Cost of Ownership van een elektrische vrachtwagen berekent. Krijg je liever gratis advies op maat van een van onze logistiek makelaars? Dat kan natuurlijk ook!

Wil je (een deel van) je wagenpark verduurzamen? Met een EV & Laadinfra Scan krijg je inzicht in de operationele, technische en financiële haalbaarheid. Bekijk de EV & Laadinfra Scan.

Voer het kenteken van je huidige bestelauto in en vergelijk de maandlasten van een nieuwe diesel met het elektrische aanbod van dit moment. Het effect van subsidies wordt daarin meegenomen. Bekijk de Tool vergelijking maandlasten bestelbussen.

Welke impact heeft elektrisch laden op je ritten? Hoeveel geld ben je kwijt per laadbeurt? En wat voor accu heb je nodig? Je weet het dankzij deze handige Tool impactberekening elektrisch laden.

Stel, je gaat over op een volledig elektrische vrachtwagen. Wat kost zo'n wagen dan? Met deze Tool berekening totale kosten elektrische vrachtwagen bereken je de Total Cost of Ownership, dus niet alleen de aanschafprijs, maar ook bijvoorbeeld subsidies, afschrijving en onderhoud. Zo kun je een goede afweging maken.

Welke volledig elektrische bestelbussen zijn er op dit moment in Nederland te koop? De ANWB heeft het voor je op een rij gezet, gesorteerd in drie formaten: compacte bestelauto's, middelgrote bussen en grote bestelbussen. Bekijk het Overzicht beschikbare modellen elektrische bestelbussen.

Nieuw op kenteken gestelde vracht- en bestelauto’s moeten vanaf 1 januari 2025 emissievrij zijn in de binnenstad van Maastricht. Dan treedt namelijk Zero Emissie Stadslogistiek in werking. En vanaf 1 januari 2030 moeten álle vracht- en bestelauto’s in centrum-Maastricht emissievrij zijn. Daartussen geldt een overgangsregeling. Wil je weten wanneer jouw bestelauto emissievrij moet zijn? Vul je kenteken in op de Kentekencheck zero-emissie.

Uiteraard kunnen bij de keuze voor een elektrisch voertuig ook de plaatselijke autodealers je goed helpen. Kijk op hun websites voor een overzicht van de modellen die ze leveren en meer informatie over hun dienstverlening.  

Bron: Maastrichtbereikbaar

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)