Bezig met laden...

Kuehne+Nagel start proef met zonnepanelen op vrachtwagens | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Kuehne+Nagel start proef met zonnepanelen op vrachtwagens
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Kuehne+Nagel start proef met zonnepanelen op vrachtwagens

Kuehne+Nagel start proef met zonnepanelen op vrachtwagens

 /5
0 (0stemmen)

Logistiek dienstverlener Kuehne+Nagel is in Nederland samen met IM Efficiency een proef gestart waarbij zonnepanelen op vrachtwagens worden geplaatst – SolarOnTop – om brandstof te besparen.

Als onderdeel van het doel om duurzamere supplychainoplossingen te creëren, vermindert Kuehne+Nagel de CO2-uitstoot in Nederland met pv-installaties boven op vrachtwagens. Het Zwitserse bedrijf is in Nederland actief vanaf 21 locaties met ruim 3.500 medewerkers. Wereldwijd is het bedrijf actief met 1.300 kantoren en de nummer 1 in lucht- en zeevrachtexpeditie.

1.200 liter per jaar

De zonnepanelen die nu op Nederlandse vrachtwagens zijn geplaatst, verminderen het brandstofverbruik per voertuig tot wel 1.200 liter per jaar. Dit vermindert het totale brandstofverbruik van een vrachtwagen met maximaal 6 procent, waardoor de CO2-uitstoot per vrachtwagen op jaarbasis met 3,8 ton wordt verlaagd.

Traditioneel verbruiken vrachtwagens een grote hoeveelheid elektriciteit die wordt opgewekt door de dynamo. De pv-systemen voorzien de vrachtwagens nu van zonne-energie. Tijdens het rijden wordt de motor minder belast, wat het brandstofverbruik verlaagt. Een geïntegreerd zonne-energiebeheersysteem maakt het ook mogelijk om elektrische apparaten zoals telefoons en computers op te laden en om de airconditioning in de vrachtwagencabine en de laadklep van stroom te voorzien, die nodig is voor laden en lossen.

Meten

Daarnaast kan de bestuurder meten hoeveel zonnestroom er door de zonnepanelen aan het voertuig is geleverd en hoeveel er per activiteit wordt verbruikt. Tijdens de zomermaanden met meer zon is het brandstofverbruik nog lager.

René van den Akker, directeur Road Logistics Benelux bij Kuehne+Nagel: ‘Als toonaangevende logistieke dienstverlener zijn we gericht op het ontwikkelen van oplossingen die onze industrie koolstofarm maken en duurzame toeleveringsketens creëren. Door technische innovaties toe te passen, kunnen we bijdragen aan het ondersteunen van een gezondere leefomgeving.’

IM Efficiency

De zonne-energietechnologie die op de vrachtwagens van Kuehne+Nagel wordt gebruikt, is ontwikkeld door IM Efficiency.

Martijn Ildiz, chief executive officer bij IM Efficiency, over het project: ‘We zijn er trots op dat we Kuehne+Nagels inzet voor het Science Based Target-initiatief om de CO2-uitstoot te verminderen, mogen ondersteunen. Door met SolarOnTop een duurzame oplossing te bieden om het brandstofverbruik van vrachtwagens te verminderen, ondersteunen we de transitie naar volledig duurzaam wegvervoer.’

Bron: Solarmagazine

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)