Bezig met laden...

Google Maps laat gebruikers milieuvriendelijkere routes plannen | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Google Maps laat gebruikers milieuvriendelijkere routes plannen
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Google Maps laat gebruikers milieuvriendelijkere routes plannen

Google Maps laat gebruikers milieuvriendelijkere routes plannen

 /5
0 (0stemmen)

De navigatie-app van Google laat gebruikers voortaan kiezen voor een milieuvriendelijkere route. Dat is een rit die misschien wat langer duurt, maar gemiddeld minder brandstof verbruikt.

De eco-functie is al even in andere landen te gebruiken, maar wordt nu ook in veertig Europese landen beschikbaar gesteld. Bij het plannen van een route kunnen gebruikers kiezen voor de snelst mogelijke rit, of juist voor eentje die gemiddeld minder energie verbruikt.

Het soort auto speelt daarbij volgens Google een rol, omdat een Diesel bijvoorbeeld minder verbruikt op hoge snelheden. Gebruikers moeten daarom bij de kaarten-app invullen in wat voor auto ze rijden, zodat op basis daarvan de zuinigste route gepland kan worden.

15 procent minder benzine

Bij het plannen van een rit toont Google als vanouds meerdere routes. Na de update is bij sommige ritten te zien dat de auto bijvoorbeeld 15 procent minder benzine verbruikt, omdat de route iets zuiniger is.

Google begon met de milieuvriendelijke functie in 2021, die toen al in de VS, Canada en Duitsland gebruikt kon worden. Volgens de techreus heeft de app sindsdien geholpen om de uitstoot van auto’s zoveel te verminderen, dat het is alsof er wereldwijd 100.000 minder auto’s rondrijden.

Uitrol gestart

De nieuwe functie wordt vanaf vandaag in Google Maps aangeboden. De techreus staat er om bekend nieuwe opties geleidelijk uit te rollen, dus het kan tot twee weken duren totdat iedereen de milieuvriendelijke opties ook te zien krijgt.

Bron: AD

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)