Bezig met laden...

Shell en Go Sharing zetten samen in op mobiliteitshubs | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Shell en Go Sharing zetten samen in op mobiliteitshubs
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Shell en Go Sharing zetten samen in op mobiliteitshubs

Shell en Go Sharing zetten samen in op mobiliteitshubs

 /5
0 (0stemmen)

Shell en Go Sharing gaan gezamenlijk tankstations omvormen tot mobiliteitshubs. De bedrijven hebben daartoe een overeenkomst getekend. Op welke locaties als eerst deelvervoer van Go Sharing aangeboden wordt, is nog niet duidelijk. Ook het aantal stations waar dit gebeurt, moet nog nader bepaald worden.

De bedrijven zullen in de komende periode een exacte invulling geven aan de samenwerking. Zo moeten ze nog bepalen welk type voertuig(en) per locatie beschikbaar wordt gesteld. “Mobiliteit is heel snel aan het veranderen en Shell verandert daar in mee. Wij willen daar ook graag een partner in zijn”, aldus een woordvoerder van Shell. “Samen zullen we hubs creëren waar zowel het transportmiddel als de mens kan bijladen.” Het is daarnaast de bedoeling dat ook de eigen Shell-medewerkers van de vloot gebruik kunnen maken.

“Met hybride werkomstandigheden en individuen die zich bewuster worden van hun CO2-voetafdruk, zijn zowel bedrijven als consumenten op zoek naar flexibele mogelijkheden om op een duurzame manier van en naar het werk te reizen”, schrijft Aysun Akik op LinkedIn. Volgens de manager van Shell Fleet Solutions probeert Shell bedrijven onder andere met dit soort hubs te helpen met duurzame, slimme, datagestuurde en flexibele mobiliteitsoplossingen.

Tankstation als hub

Steeds meer brandstofmaatschappijen zetten in op mobilteitshubs. Zo voorzag TotalEnergies onlangs drie Amsterdamse stations in het netwerk van uiteenlopende emissievrije vervoersmiddelen als fietsen, e-scooters en elektrische auto’s. Dat gebeurde bij de locaties aan de Tweede van der Helststraat (De Pijp), Burgemeester de Vlugtlaan (Nieuw West) en de Havenstraat (Amsterdam-Zuid).

Ook bijvoorbeeld TanQyou focust zich steeds meer op het ontwikkelen van dergelijke locaties. “In de kleine dorpen waar je nu twee of drie tankstations hebt, geloven wij dat er straks nog maar één over is. In onze visie zetten wij er daarom op in om die tankstations te transformeren tot mobiliteitshubs”, zei directeur Jan Harmen Akkerman eerder tegen TankPro.

Bron: Verkeersnet

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)