Bezig met laden...

Ruim de helft werknemers wordt niet gestimuleerd duurzamer te reizen | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Ruim de helft werknemers wordt niet gestimuleerd duurzamer te reizen
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Ruim de helft werknemers wordt niet gestimuleerd duurzamer te reizen

Ruim de helft werknemers wordt niet gestimuleerd duurzamer te reizen

 /5
0 (0stemmen)

Ruim de helft van de werknemers (54%) wordt door hun werkgever niet gestimuleerd duurzamer te reizen. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van de Coalitie Anders Reizen, waarin ruim 2.000 werknemers naar hun persoonlijke situatie werd gevraagd. Dat is opvallend, want de helft van de respondenten werkt tot 15 kilometer van huis. 

Voor werkgevers is juist deze doelgroep bijzonder interessant: de fossiele auto kan voor deze afstand makkelijk worden vervangen door de (elektrische) fiets. Voor het verduurzamen van de thuiswerkplek is het percentage dat niet wordt aangemoedigd door de werkgever nog veel hoger. Bijna 9 op de 10 werknemers wordt door hun werkgever niet gestimuleerd om hun woning – en daarmee hun thuiswerkplek – te verduurzamen (87%). Ruim de helft van de ondervraagden (51%) is bovendien niet goed op de hoogte van subsidies om de woning te verduurzamen.

Krappe arbeidsmarkt

Het niet stimuleren van duurzaam reizen en wonen kan met de huidige krapte op de arbeidsmarkt voor werknemers een reden zijn om van werkgever te veranderen. Uit de resultaten komt naar voren dat dit nu voor 8% van de werknemers geldt, maar nog eens 22% sluit dit in de toekomst niet uit. Werknemers en werkgevers voeren over deze onderwerpen nauwelijks het gesprek. Meer dan de helft van de respondenten voert met de werkgever geen gesprek over hoge brandstofkosten (56%), en 6 op de 10 werknemers spreekt niet over stijgende energiekosten met hun werkgever (62%).

Energierekening vs. brandstofkosten

Verder blijkt uit het onderzoek dat thuiswerkende werknemers liever besparen op hun energierekening dan op hoge brandstofkosten. Dit geldt voor bijna de helft van de ondervraagden. Extra zorgen zijn er bij werknemers met een sociale huurwoning; 68% van hen maakt zich (zeer) veel zorgen. Dat leidt ertoe dat werknemers weer vaker naar kantoor gaan en vaker aansluiten in de file. 51% van hen rijdt in een fossiele auto. Voor bijna 1 op de 6 werknemers is het geen kwestie van of-of: zij moeten op de energierekening én op brandstofkosten besparen. Gevraagd naar de reden waarom werknemers afgelopen half jaar minder zijn gaan thuiswerken, wordt de wens van de werkgever als argument genoemd. Veel werkgevers willen hun medewerkers weer vaker terugzien op kantoor.

Bron: NU.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)