Bezig met laden...

Definitief akkoord over emissievrije nieuwe auto’s in 2035 | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Definitief akkoord over emissievrije nieuwe auto’s in 2035
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Definitief akkoord over emissievrije nieuwe auto’s in 2035

Definitief akkoord over emissievrije nieuwe auto’s in 2035

 /5
0 (0stemmen)

Vanaf 2035 moeten nieuw verkochte auto’s in de Europe Unie uitstootvrij zijn. Dat betekent in de praktijk dat er alleen maar elektrische of op waterstof aangedreven nieuwe auto’s de weg op komen. Daarover bereikten het Europees Parlement, de Europese Commissie en de lidstaten een akkoord.

De nieuwe regels gelden voor personenauto’s en kleine bedrijfswagens. In aanloop naar 2035 moeten de regels rondom benzine- en dieselauto’s steeds strenger worden.

Deze stap wordt gezien als een van de belangrijkste acties van het Fitfor55-plan. Daarbij werd aangedragen dat zo’n 27 procent van de Europese CO2-uitstoot van transport afkomstig is, waarvan 70 procent via wegtransport. De vergroening van de autobranche kan daarom een grote bijdrage leveren.

‘Doel schept duidelijkheid’

Volgens rapporteur Jan Huitema (VVD) zorgt het doel voor duidelijkheid voor autofabrikanten. “De industrie wordt gestimuleerd om in fossielvrije auto's te investeren en voor automobilisten die schoner willen rijden worden de mogelijkheden groter en dus goedkoper”, meldt het ANP.

Ook Eurocommissaris Frans Timmermans is tevreden met het akkoord. Op Twitter schrijft hij: “De auto-industrie in de EU is er klaar voor, consumenten staan ​​te popelen om emissievrije mobiliteit te omarmen. Dus laten we op volle kracht vooruitgaan!”

Tegenspraak autolobby

Over de nieuwe regel is lange tijd gesteggeld. In juni loodste rapporteur Huitema het wetsvoorstel van de commissie door het parlement. Hij merkte dat de autolobby in Europa fors is, en vond de tegenspraak ergens begrijpelijk.

Huitema verklaarde toen: “Het werk van mensen in de auto-industrie kan veranderen. En het is ook aan Europa om de mensen om te scholen zodat ze weer aan het werk kunnen. Want we hebben veel technisch geschoolde mensen nodig voor de hele energietransitie.”

BMW benadrukte eerder dat een verbod op uitstootauto's nieuwe technologieën uitsluit. Met e-fuels, duurzame brandstoffen die gemaakt zijn met afgevangen CO2, kan dan namelijk niet meer geëxperimenteerd worden. “En dat is zonde. Als je mensen mee wil krijgen om voor een duurzaam alternatief te kiezen, moet je ze een keuze geven”, zegt Joachim Post, lid van de Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor inkoop.

Bron: Change.inc

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)