Bezig met laden...

Overheid en markt in gesprek over beleid deelmobiliteit | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Overheid en markt in gesprek over beleid deelmobiliteit
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Overheid en markt in gesprek over beleid deelmobiliteit

Overheid en markt in gesprek over beleid deelmobiliteit

 /5
0 (0stemmen)

Deelmobiliteit is inmiddels een niet meer weg te denken onderdeel van MaaS. Om die reden heeft het MaaS Kenniscafé dat op dinsdag 15 november gepland staat het thema: ‘Welk beleid voor deelmobiliteit?’. Het ontbreekt namelijk nog aan een eenduidige, samenhangende visie voor aanbod en gebruik van deelmobiliteit. Tijdens het webinar worden de ambities en behoeften van beleidsmakers en marktpartijen bij elkaar gebracht.

Het actuele thema ‘Beleid en deelmobiliteit’ is volgens Sonila Metushi een logische keuze in een veranderende mobiliteitswereld. Metushi is vanuit het MaaS-Lab/KNV nauw betrokken bij het Kenniscafé. “We hebben de afgelopen drie jaar verschillende bijeenkomsten georganiseerd, over allerlei thema’s. Maar we zitten inmiddels in een andere fase: er is geen MaaS zonder deelmobiliteit. En waar marktpartijen drie jaar geleden nog zeiden dat ze het zelf konden doen, blijkt dat in de praktijk lang niet altijd te werken. Het is minder rendabel dan de partijen dachten en het ontbreekt aan een samenhangende visie tussen de markt en de overheid. Marktpartijen hebben baat bij sturing en hulp van gemeenten.”

Meer maatschappelijk effect

Vandaar ook dat het MaaS Kenniscafé zowel belanghebbenden uit de publieke sector als uit de private sector bij elkaar brengt. Zo legt Marco van Burgsteden van CROW uit hoe er volgens hem meer maatschappelijk effect bereikt kan worden met gemeentelijk beleid voor deelmobiliteit en komt Raymond Gense (PON) aan het woord over hoe MaaS tot een succes voor reizigers en bedrijven gemaakt kan worden.

“Met ons programma kijken we wat we bij kunnen dragen aan de visie”, legt Metushi uit. “Het is relevant voor gemeenten die op dit moment echt op zoek zijn naar beleid om deelmobiliteit tot een succes te maken, maar ook voor marktpartijen: wat kunnen zij van overheden en gemeenten verwachten?”

Het MaaS Kenniscafé is een initiatief van het ministerie Infrastructuur en Waterstaat, CROW en het MaaS-Lab van het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Het webinar is dinsdag 15 november van 14.00 tot 15.30 uur gratis bij te wonen.

Bron: Verkeersnet

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)