Bezig met laden...

Digitaal vergaderen blijft gebruikelijk, zelfs in het verkeer | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Digitaal vergaderen blijft gebruikelijk, zelfs in het verkeer
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Digitaal vergaderen blijft gebruikelijk, zelfs in het verkeer

Digitaal vergaderen blijft gebruikelijk, zelfs in het verkeer

 /5
0 (0stemmen)

SCHIEDAM - Thuiswerken was voor alle werkende een vast begrip geworden tijdens de pandemie. Na de pandemie is er weer meer vrijheid gekomen en het woon-werkverkeer komt weer op gang. Nu, na de pandemie, wordt thuiswerken nog vaak gedaan en digitaal vergaderen komt daarbij kijken. We kunnen dus vaststellen dat digitaal vergaderen een blijvende trend is. Echter, vinden digitale vergaderingen ook plaats achter het stuur, is gebleken uit een onderzoek uitgevoerd door Interpolis. Ondernemers en werknemers nemen wel eens deel aan online vergaderingen in de auto, op de fiets en in het openbaar vervoer. 

Wat doet dit met de verkeersveiligheid?

Nu het weer drukker wordt op de weg, ervaren mensen het verkeer als gevaarlijker. Met name autowegen, maar ook fietspaden worden als gevaarlijker gezien. Een oorzaak hiervan is onoplettende mensen. blijkt uit het onderzoek van Interpolis.

Digitaal vergaderen in het verkeer

Interpolis geeft aan dat veertig procent van de ondernemers en dertien procent van de werknemers wel eens deelneemt aan online vergaderingen. Een deel van de ondernemers en werknemers doet in de auto aan (video)bellen en op de fiets gebeurt dit met de telefoon in de hand. (video)bellen is een activiteit die niet samengaat met opletten in het verkeer, en kan dus voor meer ongelukken zorgen. 

Wat doen we eraan?

Om te zorgen voor meer veiligheid in het verkeer, introduceerde Interpolis de app AutoModus. Dit is een app die je helpt om jouw telefoon te negeren als je onderweg bent. De app heeft diverse manieren om je aan te moedigen om mobielvrij te rijden. Zelf hoef je er niks voor te doen, de app start en stopt namelijk automatisch zodra je telefoon verbinding maakt met de autoradio. Simpel toch? De app werkt het beste samen met de ‘Niet storen’ functie op je telefoon. Zo worden inkomende oproepen en berichten gedempt. Na de autorit krijg je dan alsnog alle gemiste berichten en oproepen te zien. 

Afspraken opnemen in een mobiliteitsplan

Een goed mobiliteitsplan is iets waar steeds meer werknemers behoefte aan hebben. Er kunnen afspraken opgenomen worden waar zowel werkgever en werknemer baat bij hebben. In het mobiliteitsplan kunnen er simpele afspraken opgenomen worden zoals het telefonisch onbereikbaar zijn wanneer iemand onderweg is, AutoModus op Iphone downloaden, in de agenda noteren wanneer iemand onderweg is en zo ook online vergaderingen blokkeren.

Bron: Schiedam24

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)