Bezig met laden...

Den Bosch start met proef om verkeersveiligheid rond scholen te verbeteren | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Den Bosch start met proef om verkeersveiligheid rond scholen te verbeteren
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Den Bosch start met proef om verkeersveiligheid rond scholen te verbeteren

Den Bosch start met proef om verkeersveiligheid rond scholen te verbeteren

 /5
0 (0stemmen)

De gemeente Den Bosch start op 5 december met een landelijke proef om de verkeersveiligheid rond scholen te vergroten. Tijdens de proef worden automobilisten via navigatiesystemen gewaarschuwd als ze een school naderen, en kunnen ze het advies krijgen om een andere route te rijden.

Alle informatie over de deelnemende scholen, zoals schooltijden, vakanties en vrije dagen, komen terecht in een database. Die gegevens worden gedeeld met navigatiesystemen. Deze systemen kunnen dan een melding sturen naar automobilisten die rond het begin en het einde van een schooldag in de buurt van een school rijden. Dat zijn de momenten waarop veel kinderen op de weg zijn, en in sommige gevallen wordt dan een andere route geadviseerd, om zo de verkeersveiligheid te vergroten.

"Het is mooi om te zien dat we nieuwe technologische toepassingen gebruiken om de verkeersveiligheid rondom scholen te verbeteren. Het gaat nog om een proef om te kijken of deze vernieuwing werkt, maar als toonaangevende datastad doen we hier ook graag aan mee. En belangrijker nog, alles wat bijdraagt aan een veilige schoolomgeving grijpen we met twee handen aan", zegt wethouder Roy Geers.

In deze proef wordt de informatie gedeeld in de navigatiesystemen Flitsmeister, Waze, ANWB Onderweg en Locatienet. Als deze proef positieve resultaten laat zien, moet dit voor alle scholen in Nederland mogelijk worden.

Bron: DTVnieuws

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)