Bezig met laden...

Stellantis komt met waterstofbusjes voor veelrijders | Dutch Mobility Innovations | DMI

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Stellantis komt met waterstofbusjes voor veelrijders
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Stellantis komt met waterstofbusjes voor veelrijders

Stellantis komt met waterstofbusjes voor veelrijders

 /5
0 (0stemmen)

In het tweede kwartaal van 2023 introduceert Stellantis de eerste lichte bedrijfswagens die op waterstof rijden. Het gaat om de Citroën Jumpy, Opel Vivaro en Peugeot Expert. Stellantis belooft voor de waterstofbussen een actieradius tot 400 km.

Dat meldt het bedrijf in een verklaring. De autofabrikant richt zich vooral op bestuurders die dagelijks meer dan 300 kilometer rijden en hiervoor een zero-emissie voertuig willen gebruiken. Veel bedrijven kunnen het zich volgens Stellantis bovendien ‘niet veroorloven om hun bedrijfswagens te laten stilstaan voor het opladen van de batterij’. De fabrikant streeft ernaar jaarlijks vijfduizend FCEV’s te produceren.

Waterstofvulstations

Om het tekort aan waterstofvulstations te tackelen kondigde de Europese Clean Hydrogen Alliance – waarvan Stellantis onderdeel is – vorig jaar investeringen aan ter waarde van circa 60 miljard euro in de ontwikkeling van een waterstofsysteem. Het aantal waterstoftankstations in Europa moet groeien naar 2.500 in 2030 en 10 duizend in 2055, wanneer naar verwachting zo’n 450 duizend lichte bedrijfswagens en 10 duizend vrachtwagens in Europa op waterstof rijden, aldus Stellantis.

Renault

Stellantis is overigens niet de enige die inzet op waterstof. Volgend jaar wil Renault Nederland twee waterstofversies van de Master introduceren, met partner Hyvia. Nederland is daarmee een van de eerste landen in Europa waar de FCEV-besteller zal worden aangeboden.

Bron: automotive-online

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)