Bezig met laden...

Smart Mobility. Dutch Reality. : Kamerbrief en Krachtenbundeling Smart Mobility | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Smart Mobility. Dutch Reality. : Kamerbrief en Krachtenbundeling Smart Mobility
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Smart Mobility. Dutch Reality. : Kamerbrief en Krachtenbundeling Smart Mobility

Smart Mobility. Dutch Reality. : Kamerbrief en Krachtenbundeling Smart Mobility

 /5
0 (0stemmen)

Rijk, regio en bedrijven: samenwerken aan vervoer van de toekomst 

 Reizigers en vervoerders moeten maximaal kunnen profiteren van beschikbare technologie om reizen zo veilig, makkelijk, betrouwbaar en flexibel mogelijk te maken. Daarvoor gaan het bedrijfsleven, vervoerders en lokale en landelijke overheden nog beter samenwerken. Dat vraagt om focus op innovaties die bijdragen aan veilig verkeer, betere doorstroming, meer comfort en minder kosten. Daarbij zijn betrouwbare data en bescherming van privacy van groot belang.

Dit schreef minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat vandaag in een brief aan de Tweede Kamer over ‘Smart Mobility’. De minister was vandaag te gast op de Innovation Expo 2018 in Rotterdam. Daar werden innovaties op het gebied van slimme en groene mobiliteit gepresenteerd.

Minister Van Nieuwenhuizen: “Nederland is te klein voor versplintering, dus trekken we samen op. Als het gaat om nieuwe technologie maken we steeds vaker de stap van testen, naar toepassen in de praktijk. Daarbij staat de veiligheid altijd voorop.’’

Innovation Expo

Tijdens de Innovation Expo op de Rotterdamse RDM-campus, werden tal van innovaties op het gebied van slimme en groene mobiliteit gepresenteerd. Rijk, provincies, gemeenten en metropool -en vervoerregio’s presenteerden tijdens deze dag een verklaring. Daarin spreken ze af om samen op te trekken op het gebied van slimme mobiliteit. Ook nodigen ze marktpartijen, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en eindgebruikers uit om mee te bouwen aan de mobiliteit van de toekomst.

Hierbij de tekst van de Kamerbrief en de Krachtenbundeling Smart Mobility.

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)