Bezig met laden...

Eindelijk landelijke dekking voor OV-chipkaart | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Eindelijk landelijke dekking voor OV-chipkaart
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

Eindelijk landelijke dekking voor OV-chipkaart

 /5
Gem.: 0 / 5 (0stemmen)

Ongeveer veertien jaar nadat de OV-chipkaart voor het eerst werd gebruikt in het Rotterdamse openbaar vervoer, kan deze kaart sinds dinsdag eindelijk in het hele Nederlandse OV gebruikt worden. Tot 1 januari was het nog niet mogelijk om met een OV-chipkaart te betalen in de bussen op Schiermonnikoog.

Tot nog toe moesten reizigers van de vijf buslijnen die het eiland rijk is gewoon een los kaartje bij de chauffeur kopen. De ritten worden uitgevoerd door vervoerder Arriva en de zes bussen op het eiland zijn van de provincie Friesland. Die laatste trok ruim 115.000 euro uit om de incheckkastjes te installeren. Vier van de vijf buslijnen beginnen bij de dam waar de veerboot vanuit Lauwersoog aankomt.

Texel

Het invoeren van de OV-chipkaart was eerder op het Waddeneiland Texel ook lastig, nadat in 2014 werd besloten om een aantal lijnbussen te vervangen door Texelhoppers. Bovendien kon op een aantal bestaande lijnbussen geen OV-chipkaart meer gebruikt worden. Uiteindelijk kon halverwege 2017 weer met een OV-chipkaart betaald worden in het Texelse openbaar vervoer.

Bron: ANP 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)