Bezig met laden...

Augmented reality op de motorkap | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Augmented reality op de motorkap
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

Augmented reality op de motorkap

 /5
Gem.: 0 / 5 (0stemmen)

Hyundai presenteert in samenwerking met techbedrijf WayRay een uiterst geavanceerd head-up-display op de Consumer Electronics Show. Dat projecteert navigatie-aanwijzingen niet alleen recht voor je neus, maar ogenschijnlijk ook op de weg.

Het systeem van het Zwitserse WayRay is volgens zijn makers het eerste navigatiesysteem dat gebruikmaakt van Holographic Augmented Reality (AR, of in het Nederlands ‘Toegevoegde realiteit’). Het is nog niet productierijp, maar CES-bezoekers kunnen er al mee kennismaken in een aangepaste Genesis G80. Hyundai wil ermee laten zien welke kant het in de toekomst kan opgaan met head-up-displays. In de show-Genesis worden onder meer navigatie-aanwijzingen ogenschijnlijk op zo’n 15 meter voor de bestuurder op de weg geprojecteerd. Daarmee zijn de enorme pijlen lastig te missen, zeker omdat het systeem rekening houdt met de kijkhoek van de bestuurder en de aanwijzingen dus altijd op de juiste plek in beeld moeten verschijnen. Ook informatie over rij-assistentiesystemen kan worden weergegeven via het virtuele beeld van 1.310 bij 3.152 mm.

Soortgelijke informatie kan bij de Maybach-versie van de Mercedes S-klasse overigens ook voor de bestuurder worden geprojecteerd. Hier gebeurt dat echter letterlijk, dankzij een set uiterst complexe digitale koplampen.

Bron: autoweek

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)