Bezig met laden...

Apple wil start-up in zelfrijdende auto's kopen | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Apple wil start-up in zelfrijdende auto's kopen
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Announcement 

Nieuw: download de gratis DMI app hier >>   

Apple wil start-up in zelfrijdende auto's kopen

 /5
0 (0stemmen)

Apple wil Drive.ai overnemen. Deze start-up werkt aan software voor zelfrijdende auto's. Apple zou met name geïnteresseerd zijn in het inlijven van de ingenieurs van het bedrijf.

Apple's project voor het ontwikkelen van zelfrijdende auto's, Titan, zou de afgelopen jaren goede vorderingen hebben gemaakt.

Dit meldt de doorgaans goed geïnformeerde Amerikaanse tech-website The Information. Apple heeft tot op heden weinig gemeld over de plannen om software en wellicht ook hardware voor zelfrijdende auto's te ontwikkelen, maar het is in Silicon Valley al tijden een publiek geheim dat het bedrijf hiermee bezig is.

Het Apple-project draagt de naam Titan, waarvoor Apple soms veel mensen aanneemt, om ze vervolgens enige tijd later weer allemaal te ontslaan. De afgelopen jaren zou Apple goede vooruitgang hebben geboekt, volgens documenten die het moest invullen om in Californië te mogen testen. Het gebruikt voor zijn test auto's van het Japanse Lexus.

Geldgebrek

De verkoop van Drive.ai komt niet uit de lucht vallen. Het bedrijf, met meer dan honderd ingenieurs, staat al enkele maanden in de etalage. Drive.ai heeft al een beperkt aantal prototypes van zelfrijdende busjes op vaste routes in Texas rijden. Zoals de naam al aangeeft, werkt het vooral aan artificial intelligence, of kunstmatige intelligentie.

Volgens het nieuwsbericht zou Drive.ai twee jaar geleden nog op een waarde van $200 mln zijn geschat, maar inmiddels zou het niet meer op eigen kracht verder kunnen. Zelfs de kapitaalkrachtige bedrijven in deze sector, zoals Waymo, Uber en Cruise, melden dat het ontwikkelen van zelfrijdende auto's ingewikkelder is dan ze dachten en dat het daarom ook meer tijd en geld gaat vergen.

Drive.ai is in 2015 opgezet door onderzoekers van Stanford University en haalde bij beleggers, waaronder chipmaker Nvidia, $77 mln op. Eind vorig jaar werd een nieuwe ceo aangesteld.

Bron: FD

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)