Bezig met laden...

Deltaplan Mobiliteit 2030 aangeboden aan minister Van Nieuwenhuizen | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Deltaplan Mobiliteit 2030 aangeboden aan minister Van Nieuwenhuizen
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Announcement 

Nieuw: download de gratis DMI app hier >>   

Deltaplan Mobiliteit 2030 aangeboden aan minister Van Nieuwenhuizen

 /5
0 (0stemmen)

Deltaplan Mobiliteit 2030 is woensdag door de Mobiliteitsalliantie - een samenwerkingsverband van 25 vervoersorganisaties - aangeboden aan minister Cora van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Stientje van Veldhoven van infrastructuur en Waterstaat.

Er moet tot 2040 56 miljard euro beschikbaar komen voor extra investeringen in de Nederlandse infrastructuur van openbaar vervoer, wegen en vaarwegen. Dat komt vanaf 2020 neer op bijna 3 miljard euro per jaar. Het grootste deel van het totaalbedrag moet ten goede komen aan openbaarvervoerprojecten, zoals een tramtunnel onder het centrum van Utrecht of uitbreiding van het Amsterdamse metronetwerk. 

Met de investering moeten doelen als meer capaciteit, meer veiligheid en meer innovatie bewerkstelligd worden. Ook moet het bedrag de energietransitie in het vervoer mogelijk maken, net als het halen van de klimaatdoelen.

Het volledige rapport Deltaplan Mobiliteit 2030 lees je hier.

Bron: NU.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)