Bezig met laden...

Chinese stekkerauto vanaf april in Nederland | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Chinese stekkerauto vanaf april in Nederland
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Announcement 

Nieuw: download de gratis DMI app hier >>   

Chinese stekkerauto vanaf april in Nederland

 /5
0 (0stemmen)

De Chinese autobouwer Aiways brengt volgend jaar april een elektrisch aangedreven SUV op de Europese markt. Daarmee is Aiways de eerste Chinese elektrische auto in Europa en Nederland is het eerste land waar deze auto gaat rondrijden.

De nieuwe SUV van Chinese makelij moet een actieradius van 460 kilometer krijgen zal naar verwachting zo’n €40.000 kosten. Dat is ver onder de prijs van zijn Amerikaanse en Europese evenknieën.

Een Tesla X-model is verkrijgbaar vanaf zo’n €95.000 en de Europese elektrisch aangedreven SUV’s moet de klant ook minimaal €85.000 neertellen.

Aiways doet nu een testrit van China naar Europa van ruim 14.000 kilometer. De auto komt als eerste in Nederland, Duitsland, Noorwegen en Zweden op de markt.

„Het bedrijf kiest voor deze landen vanwege het gunstige klimaat voor elektrisch rijden”, zegt een woordvoerder. „In deze landen zijn de elektrische auto’s populair, deze landen kennen fiscale voordelen voor elektrisch rijden en zij hebben een goede laadinfrastructuur.”

Dealernetwerk en onderhoud

De Chinese autobouwer weet nog niet via welke verkoopkanalen de Aiways U5 wordt geleverd. Of het bedrijf een eigen dealernetwerk opzet, meelift met de afzetkanalen van andere fabrikanten of de auto online gaat verkopen, moet later dit jaar duidelijk worden.

Ook hoe en wie het onderhoud voor zijn rekening neemt, is nog niet bekend.

Aiways is een startup, maar heeft inmiddels al €1,7 miljard geïnvesteerd in een nieuwe fabriek in Shangrao.

Op dit moment heeft de fabriek een productiecapaciteit van 150.000 auto’s per jaar. Die fabriek wordt uitgebreid naar een productiecapaciteit van 300.000 wagens.

Europese auto-industrie

De Europese auto-industrie zal met argusogen kijken naar de plannen van de Chinezen. Auto-analisten waarschuwen al langer voor de introductie van de auto’s uit China. De Chinezen zijn de Europeanen ver vooruit in de ontwikkeling van elektrische auto en de bouwers hebben een goede reputatie.

Het valt Chinese autofabrikanten niet mee om een een goed distributiekanaal op te zetten in Europa. Enkele Chinese autofabrikanten onderzoeken wel productiemogelijkheden in Europa, maar vaak is productie in eigen land toch nog voordeliger.

De Chinese autobouwer Thunder Power wil vanaf eind volgend jaar een kleine elektrische stadsauto te produceren in België. Maar ook dat initiatief verloopt moeizaam door strenge procedures van de Chinese autoriteiten.

Bron: De Telegraaf

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)