Bezig met laden...

Tesla rijdt veel meer schade dan diesel- of benzineauto | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Tesla rijdt veel meer schade dan diesel- of benzineauto
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Announcement 

Nieuw: download de gratis DMI app hier >>   

Tesla rijdt veel meer schade dan diesel- of benzineauto

 /5
0 (0stemmen)

Elektrische auto’s rijden twee keer zoveel schade als voertuigen op benzine of diesel. Bovendien valt het bedrag dat ermee gemoeid is om de wagen vervolgens te herstellen veel duurder uit.

Dat blijkt uit onderzoek van Focwa, de brancheorganisatie van schadeherstelbedrijven, na analyse van de voertuigen die in de werkplaatsen binnenkwamen voor reparatie.

„Opvallend is verder dat van de Tesla-rijders een op de drie elk jaar schade rijdt. Gemiddeld gebeurt dat bij voertuigen op fossiele brandstoffen ’slechts’ eens in de 8,5 jaar”, zegt Brecht Grieten van Focwa. „Wij waren zeer verbaasd over deze cijfers en gaan de komende maanden nader onderzoek doen en een verdiepingsslag maken naar de oorzaken.”

Het huidige wagenpark bestaat uit ongeveer 8,8 miljoen personenauto’s. Dat betekent dat er jaarlijks zo’n één miljoen schades worden gerepareerd. Grieten: „Een tussenstand in ons onderzoek naar gerepareerde auto’s uit de meest voorkomende batterij-elektrische auto’s (BEV), blijkt dat deze voertuigen niet een keer in de 8,5 jaar schade rijden, maar eens per vier jaar. Bovendien valt de reparatie ook veel duurder uit.”

Snufjes

Het gemiddelde schadebedrag dat verzekeraars uitkeren na schade aan een auto bedroeg vorig jaar 1316 euro. Uit de Focwa-cijfers blijkt dat schades aan elektrische auto’s gemiddeld genomen veel hoger uitvallen. „Dit heeft vooral te maken met de technische complexiteit van de elektrische voertuigen, die bomvol innovatieve snufjes zitten. Door het gewicht van elektrische voertuigen is de impact van een aanrijding ook aanzienlijk en de schade groter doordat de onderdelen vaak duurder zijn.”

Schadeherstellers stellen dat de EV’s die worden aangeboden voor reparatie voornamelijk in het zakelijke segment gebruikt worden en de leasemaatschappij eigenaar is van de auto. „Leaserijders maken meer kilometers en hebben dus een verhoogde schadekans. Bovendien moeten ze hun schade altijd melden. Voor een particuliere berijder van een voertuig is dit een vrije keuze en die rijdt misschien iets langer door met een deukje.”


"Een Tesla model X heeft al snel voor meer dan 3000 euro schade"


Brecht Grieten: „Van de rondrijdende BEV-auto’s heeft dus een kwart van de auto’s elk jaar schade. Maar de Tesla Model S en de Tesla Model X spannen de kroon. Van deze auto’s rijdt een op de drie elk jaar schade. De hoogte van de schade is ook niet mals. Deze ligt vele malen hoger dan het gemiddelde schadebedrag. Zo heeft een Tesla model X al snel voor meer dan 3000 euro schade.”

Ondanks verwoede pogingen van deze krant om een reactie van Tesla te krijgen, was het bedrijf niet bereikbaar voor commentaar.

’Benieuwd naar nader onderzoek’


Jan Dirk Vis denkt dat alle hulpmiddelen leiden tot wat nonchalance in de ’cockpit’.Ⓒ EIGEN FOTO


„Ik ben verbaasd door de cijfers. Ik rij nu in mijn derde Tesla en heb maar één keer schade gehad. Nog niet eens door mijn eigen schuld, want ik werd aangereden door iemand toen ik met 20-30 km/u in een woonwijk reed”, reageert Jan Dirk Vis.


"Je rekent volledig op de hulpmiddelen die je ter beschikking hebt en als je dan ineens toch zelf moet ingrijpen, kan dat weleens net te laat zijn"


„Juist deze wagens beschikken over tal van technische hulpmiddelen die het juist veiliger maken om onderweg te zijn. Je blijft kaarsrecht rijden, rijdt nergens te snel en hij anticipeert op voorliggers zodat je nooit bumperkleeft. Daarom vind ik het vreemd dat juist wij bij de meeste ongevallen betrokken zijn. Ik ben echt razend benieuwd naar het nadere onderzoek naar de oorzaken”, aldus de Tesla-bestuurder.

Wel geeft hij toe dat de rijgemakken ook wat nonchalance in de ’cockpit’ brengen. „Je rekent volledig op de hulpmiddelen die je ter beschikking hebt en als je dan ineens toch zelf moet ingrijpen, kan dat weleens net te laat zijn. Ook zaken als wegopbrekingen of werkzaamheden langs de weg worden niet altijd opgemerkt door de automatische piloot en zodat je daar wel de fout ingaat omdat je net even niet zit op te letten.”

Klapper

Vis veronderstelt dat veel ongevallen gebeuren omdat andere weggebruikers de elektrische auto te laat zien of horen aankomen. „Dat zou een logische verklaring zijn. En als je een klapper maakt, is het echt foute boel. Toen ik bijna stapvoets een aanrijding kreeg, had ik een kleine 3000 euro schade. Maar door het gewicht van mijn Tesla S85 was de andere auto total loss.”

„Trouwens”, grapt Vis, „weet je dat mijn bolide zich deels terugbetaalt. Ik rijd bijna altijd op de autopilot en krijg geen snelheidsboetes meer. Dat scheelt flink in mijn portemonnee.”

Bron: Telegraaf

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)