Bezig met laden...

Hyundai brengt auto met dak van zonnepanelen op de markt | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Hyundai brengt auto met dak van zonnepanelen op de markt
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Announcement 

Nieuw: download de gratis DMI app hier >>   

Hyundai brengt auto met dak van zonnepanelen op de markt

 /5
0 (0stemmen)

Hyundai heeft de eerste auto met zonnepanelen in het dak gepresenteerd. De nieuwe versie Hyundai Sonata is volgens de Zuid-Koreaanse autofabrikant in staat om maximaal 60 procent van de batterij op te laden met zonne-energie. De auto komt niet naar Europa, stelt de fabrikant.

Hyundai maakte vorig jaar al bekend dat er gewerkt werd aan een systeem om zonnepanelen in het dak of in de motorkap van een auto te installeren. De zonnepanelen van de nieuwe Sonata bevinden zich in het dak van de auto. Volgens Hyundai zorgt de techniek voor een beter brandstofverbruik en een groter bereik. Door de zonne-energie moet de batterij 30 tot 60 procent bijgeladen kunnen worden tijdens het rijden. Met de extra energie moet de actieradius van de auto jaarlijks 1.300 kilometer uitgebreid worden, stelt de fabrikant.

Ondersteuning van motor

Voorlopig worden de zonnepanelen nog gebruikt ter ondersteuning van de elektromotor. In de toekomst biedt het systeem volgens Hyundai wel perspectief voor auto’s die volledig zonder fossiele brandstoffen kunnen rijden. “Deze zonnedak-techniek is een goed voorbeeld van hoe Hyundai naar schone mobiliteit toewerkt. De techniek stelt onze klanten in staat om actief emissies te vermijden”, stelt, Heui Won Yang, senior vice-president bij Hyundai.

Niet naar Europa

Europese Hyundai-rijders die de Sonata willen rijden, vissen achter het net. Hyundai heeft voorlopig geen plannen om de verkoop van de New Sonata in Europa op te starten. In de Verenigde Staten gaat het model wel in de verkoop.

Auto’s met zonnepanelen in het dak zijn nog relatief nieuw. Een primeur heeft Hyundai er niet mee: ook concurrent Toyota test sinds vorige maand of zonnecollectoren op het dak de actieradius van een hybride Prius kunnen vergroten. In Europa bieden het Duitse Sono Motors en de Helmondse start-up Lightyear auto’s aan die volledig op zonne-energie kunnen rijden.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)