Bezig met laden...

‘Bereikbaarheid van het platteland met OV is wereldwijd zorgwekkend’ | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" ‘Bereikbaarheid van het platteland met OV is wereldwijd zorgwekkend’
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Announcement 

Nieuw: download de gratis DMI app hier >>   

‘Bereikbaarheid van het platteland met OV is wereldwijd zorgwekkend’

 /5
0 (0stemmen)

In steeds meer plattelandsgebieden neemt het gebruik van het OV af en blijken buslijnen niet rendabel. Die trend lijkt de komende jaren voort te zetten, waardoor het OV hier op termijn dreigt te verdwijnen. Dit wordt verder in de hand gewerkt door verstedelijking en het tekort aan buschauffeurs. Bovendien wordt de afhankelijkheid van een eigen voertuig in landelijke gebieden alleen maar hoger als het OV tekort schiet. Tijd dus om het tij te keren, vindt Michelle Avary, hoofd Autonome en Stedelijke Mobiliteit bij het World Economic Forum.

"Vervoer op het platteland is wereldwijd een zorgwekkend probleem. We willen daarom gaan vaststellen waar het traditioneel OV geen optie is, maar wel mogelijkheden zijn voor nieuwe mobiliteitsoplossingen", aldus Avary in een blog. “Ons doel is om de noodzakelijke basis te leggen voor duurzame openbaarvervoersdiensten in kleine gemeentes en die ook te onderhouden.”

Japan

Het World Economic Forum heeft de handen ineengeslagen met het Centre for the Fourth Industrial Revoltion Tokyo Office, de regering van Japan en McKinsey om een oplossing te verzinnen voor de bereikbaarheid op het platteland. Er is gekozen voor Japan omdat het probleem van een leeglopend én ouder wordend platteland hier erg sterk speelt. Bovendien lijkt de Japanse overheid zeer bereid samen te werken met de private sector.

Avary: “We onderzoeken zowel gebieden waar de totale vraag naar vervoer afneemt, als locaties waar mobiliteit nog steeds nodig is, maar het statische aanbod van traditioneel openbaar vervoer niet langer voldoet. We streven ernaar om transparantie te bieden over mobiliteitsproblemen, om de behoeften van de burgers op dit gebied te bepalen en ervoor te zorgen dat we met nieuwe vormen van mobiliteit  aan die behoeften kunnen voldoen.”

De lessons learned uit Japan kunnen volgens Avary ook prima gebruikt worden in de rest van de wereld, aangezien die trend niet alleen in dit Aziatische land op te merken is. In het overgrote deel van de landen loopt het platteland leeg. Alleen al in landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk is al jaren een teruggang merkbaar en eerdere onderzoeken hebben dit voor Nederland ook gesignaleerd.

Uitdaging

Overheden en vervoerders die het platteland bereikbaar willen houden, kunnen volgens Avary het beste vier stappen volgen. Ten eerste kan met behulp van een zogenaamde Public Transport Sustainability Index duidelijk worden waar de problemen zitten en welke lokale overheden overtuigd moeten worden van het belang van verandering. Zodra dit duidelijk is, is het zaak om te definiëren wat de wensen en eisen zijn van alle mensen die in die regio betrokken zijn bij de bereikbaarheid.

Deze voorbereiding is essentieel vóór het introduceren van nieuwe vervoerswijzen. Pas nadat de uitdaging goed duidelijk is, kunnen pilots worden ingericht. Die zijn er vooral op ingericht om de acceptatie van nieuwe technologieën te versnellen en de hindernissen definiëren. Als laatste is het zaak om expertise over het veranderende mobiliteitssysteem te verkrijgen en te borgen en te investeren in een goed netwerk van nieuwe mobiliteitsaanbieders.

Nieuwe visie

Uiteindelijk geeft Avary vijf tips om ervoor te zorgen dat ook de rustige gebieden op het platteland goed bereikbaar blijven. Het loslaten van het beeld over traditionele openbaar vervoer is volgens haar noodzakelijk. Wat is er nodig?

  1. Een flexibele operatie van een vervoerder, waarin rekening wordt gehouden met een specifieke reizigersvraag op het platteland. Dit vereist bijvoorbeeld een optimale bundeling van verschillende modaliteiten.
  2. Een aanbod op maat. Daarvoor moeten gegevens over de winstgevendheid van verschillende traditionele OV-modaliteiten en nieuwe modaliteiten verzameld worden. Dan denkt Avary bijvoorbeeld aan zelfrijdend vervoer, deeldiensten en carpoolopties. Door die gegevens te koppelen, krijgt de reiziger een beter aanbod.
  3. De planning, het boekingsproces en de betalingen van het hele mobiliteitssysteem moeten geïntegreerd worden.
  4. Het is niet mogelijk om deze omslag te bewerkstelligen vanuit één partij. Vervoerders, bewoners, lokale politiek en regionale werkgevers moeten actief betrokken worden en samenwerken. Alleen zo ontstaan regionale oplossingen in kleine dorpen.
  5. De vervoerder moet het traditioneel OV zo efficiënt mogelijk uitvoeren, om ook dienstverlening in probleemgebieden te onderhouden. Dit kan onder andere door backoffice-activiteiten te consolideren, om zo de totale kosten te verlagen.

Bron: OVPro.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)