Bezig met laden...

Spitsbrekers: snelle fietsroute moet Schiphol personeel op de fiets krijgen | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Spitsbrekers: snelle fietsroute moet Schiphol personeel op de fiets krijgen
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

Spitsbrekers: snelle fietsroute moet Schiphol personeel op de fiets krijgen

 /5
0 (0stemmen)

Met de aanleg van een slimme snelfietsroute tussen Hoofddorp, Schiphol en Amsterdam denkt Schiphol meer medewerkers op de fiets te krijgen. De luchthaven wil op deze manier de bereikbaarheid verbeteren. De snelweg moet dankzij een digitale wisselwerking tussen elektrische fiets en de infrastructuur voor maximaal comfort zorgen. Spitsbrekers was vandaag bij de presentatie van de route.De 22 kilometer lange snelfietsroute is een samenwerking tussen Schiphol, BAM en Gazelle. De partijen willen voornamelijk het personeel van de luchthaven op de fiets krijgen. '25.000 medewerkers wonen binnen de 25 kilometer. 2000 daarvan reizen met de fiets. Dat vinden wij weinig', zegt Miriam Hoekstra, directeur Airport Operations bij Schiphol. 

Als het aan Hoekstra ligt, stappen binnen nu en een jaar 7000 werknemers meermaals per week op de fiets. Eind 2024 moeten dat er 10.000 zijn. 'Zien fietsen doet fietsen', zegt ze.

Potentie

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat is blij met de aanleg van de route. Volgens haar zal het Schiphol ontlasten. 'Elke extra fietser ontlast de andere toegangswegen richting Schiphol. Als je kijkt naar het aantal reizigers op Schiphol zie ik daar ook veel potentie, vooral voor de reiziger die vaak moet vliegen en weinig bagage heeft.'

Bron: BNR

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)