Bezig met laden...

Fietsfile in grootste stalling ter wereld, NS zet extra personeel in | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Fietsfile in grootste stalling ter wereld, NS zet extra personeel in
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

Fietsfile in grootste stalling ter wereld, NS zet extra personeel in

 /5
0 (0stemmen)

UTRECHT - Moet de ANWB voortaan de fietsenstalling onder Station Utrecht Centraal in de fileberichten meenemen? In de grootste fietsenstalling ter wereld was het gisteravond tijdens de spits topdrukte. Fietsers stonden in een lange rij om uit te kunnen checken. 


NS gaat extra personeel inzetten om fietsers uit te checken. Daarnaast wordt gekeken of verkeersregelaars soelaas kunnen bieden. Op dit moment kunnen fietsers namelijk van twee kanten de uitgang benaderen. De verkeersregelaars moeten de fietsersstroom in beter banen gaan leiden zodat dit nog maar van een kant gebeurt. Dat komt de doorstroming volgens de NS mogelijk ook ten goede.

Op termijn wordt het voor fietsers misschien mogelijk om zelf uit te checken. De NS doet maandag een test in Breda om te onderzoeken of dat het uitcheck-proces kan versnellen. Uitchecken gebeurt nu nog handmatig omdat mensen die hun fiets langer stallen daarvoor moeten betalen. Dat kan nog niet automatisch verwerkt worden. Inchecken gebeurt wel automatisch en zorgt daardoor voor minder oponthoud.

Willem Heesen maakte de foto van de fietsfile. "Ik wil wel toevoegen dat er 99 van de honderd keer niet zo'n rij staat," zegt hij. Volgens Heesen werden er ook snel extra medewerkers in gezet. "En de sfeer was goed."

Bron: RTV Utrecht 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)