Bezig met laden...

Is het feestje nu ook voorbij voor de elektrische auto? Verkoop wereldwijd voor het eerst gedaald | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Is het feestje nu ook voorbij voor de elektrische auto? Verkoop wereldwijd voor het eerst gedaald
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

Is het feestje nu ook voorbij voor de elektrische auto? Verkoop wereldwijd voor het eerst gedaald

 /5
0 (0stemmen)

Dat de auto-industrie in de problemen zit, is geen nieuws: handelsoorlogen, Brexitdreiging en economische tegenwind hebben een eind gemaakt aan een feest dat twee decennia heeft geduurd. Bijna overal zijn de autoverkopen ingestort. Zelfs de verkopen van elektrische auto’s zijn in juli plotseling gedaald, waar de groeicijfers tot nu toe geregeld boven de 50 procent lagen.

In juli reden 14 procent minder e-auto's de showroom uit, blijkt uit een rapport van marktonderzoeker Bernstein. Voornaamste reden: China. Het land met ’s werelds grootste markt voor die auto’s zag de verkopen instorten nadat de regering het mes had gezet in subsidieregelingen voor zogenoemde new energy vehicles, waartoe trouwens ook waterstofauto’s en plug-inhybrides behoren.

De kentering komt niet helemaal onverwacht, de signalen dat de verkoop van e-auto's in China afvlakt, kwamen al eerder. Relatief gezien doen e-auto's het in China nog steeds goed. De totale automarkt verkeert er al ruim een jaar in mineur, iets wat sinds de eeuwwisseling niet is voorgekomen. Schrale troost: ondanks de dip zal de totale toename van het aantal e-auto’s in heel 2019 hoger liggen dan het jaar ervoor, verwachten de marktvorsers van Bernstein.

Niettemin is de afname zorgwekkend voor de grote concerns als Volkswagen en Tesla. In China wordt ongeveer de helft van alle e-auto’s verkocht en het land is een belangrijke afzetmarkt. De daling moet VW, dat in Europa is begonnen aan een grootschalige ombouw van fabrieken van fossiele naar elektrische aandrijving, flink schrik hebben aangejaagd. Ook Tesla, dat momenteel een fabriek bouwt in China, zal de kentering met lede ogen bezien.

Bernstein verwacht dat de neergang tijdelijk is. De vraag naar e-auto’s zal uiteindelijk ook in China aantrekken, alleen al omdat het land steeds strengere eisen stelt aan de uitstoot van auto’s. Hetzelfde geldt voor Europa, waar de verkopen van e-auto's ook nu nog groeien. Ook in Nederland verkopen e-auto's nog altijd goed, hoewel ook hier de belastingvoordelen minder groot worden. Zeker vergeleken met de totale automarkt, die afgelopen augustus met maar liefst 16 procent kromp. 


De malaise in de Duitse auto-industrie laat zich ook voelen in Nederland. Toeleveranciers kijken inmiddels noodgedwongen uit naar andere afzetmarkten.

Grote autoconcerns zoeken elkaar op voor samenwerking. Staat de auto-industrie aan de vooravond van een consolidatieslag? Vier redenen waarom ‘frenemies’ elkaar omarmen. En twee redenen waarom al die mooie fusieplannen wellicht gedoemd zijn te mislukken. 


Bron: Volkskrant 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)