Bezig met laden...

Amsterdam wil auto nog meer weren en komt met gratis ov voor kinderen | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Amsterdam wil auto nog meer weren en komt met gratis ov voor kinderen
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

Amsterdam wil auto nog meer weren en komt met gratis ov voor kinderen

 /5
0 (0stemmen)

Om Amsterdam bereikbaar te houden presenteert het college van B en W 27 maatregelen om het autoverkeer in de stad te verminderen. Het maatregelenpakket 'Agenda Autoluw' bevat vooral investeringen in het openbaar vervoer en in betere fiets- en voetgangersverbindingen.

Een van de opvallendste maatregelen is dat kinderen tot 12 jaar vanaf 2021 op woensdagmiddag en in het weekend gratis met het ov kunnen reizen. Ook komt er een proef met een nachtmetro en wordt het aantal P+R's uitgebreid. Verder zal het aantal parkeervergunningen worden verminderd en verdwijnen er zo'n 10.000 parkeerplaatsen in de stad. Bij metrostations komen deelfietsen te staan, zoals nu al bij NS-stations het geval is. Deze plannen moeten uiterlijk in 2025 gerealiseerd zijn.

Autoluwe stad

Volgens wethouder Sharon Dijksma van Verkeer & Vervoer is het belangrijk om mensen aantrekkelijke alternatieven te bieden voor de auto als de stad het autoverkeer wil verminderen. "Door kinderen in weekenden en op woensdagmiddag gratis met het ov te laten reizen, hopen we nog veel meer mensen te kunnen verleiden gebruik te maken van het hoogwaardige ov-netwerk dat de stad heeft."

De plannen moeten Amsterdam bereikbaar houden, maar wat ook meespeelt is dat de stad de ambitie heeft om in 2030 uitstoot vrij te zijn. Een autoluwe stad draagt daaraan bij. De plannen zullen naar verwachting 500 tot 700 miljoen euro kosten. De maatregelen worden volgend jaar in de gemeenteraad besproken.

Bron; Telegraaf

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)