Bezig met laden...

Waterstof: onderzoekers vinden veel efficiëntere opwekkingsmethode | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Waterstof: onderzoekers vinden veel efficiëntere opwekkingsmethode
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Waterstof: onderzoekers vinden veel efficiëntere opwekkingsmethode

 /5
0 (0stemmen)

Een samenwerking tussen verschillende Europese universiteiten heeft een veel efficiëntere manier opgeleverd om waterstof op te wekken. De hoeveelheid benodigde energie werd met bijna 50% verminderd.

Elektrolyse is de ‘groene’ manier om waterstof op te wekken, op voorwaarde dat er energie uit hernieuwbare bronnen voor is gebruikt. Het splitsen van waterstof- en zuurstofatomen uit water vereist namelijk stroom. Als de hoeveelheid benodigde stroom verminderd zou kunnen worden, zou dat heel positief zijn voor de energie-efficiëntie van waterstof. Dat is waar een team van wetenschappers uit het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Duitsland en Hongarije aan heeft gewerkt, en met succes.

Katalysator

De onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat er meer waterstofgas wordt geproduceerd als er elektroden met een laag molybdeenditelluride (MoTe2) wordt gebruikt. Dankzij deze katalysator nam de hoeveelheid energie per eenheid waterstofgas af met 44,5%! De wetenschappers willen nu een AI-protocol opstarten om nog efficiëntere productiemethoden te ontdekken. Zo zou een teveel van hernieuwbare energie (zon en wind in de zomer, bv.) kunnen omgezet worden in waterstofgas als energiedrager, om dan als brandstof of opnieuw als elektriciteit gebruikt te kunnen worden.

Bron: Autogids.be

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)