Bezig met laden...

Vliegende auto, opvouwbare laptop en slimme robot-bal op CES 2020 | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Vliegende auto, opvouwbare laptop en slimme robot-bal op CES 2020
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Vliegende auto, opvouwbare laptop en slimme robot-bal op CES 2020

 /5
0 (0stemmen)

Elk jaar reizen er begin januari tienduizenden mensen af naar Las Vegas. Niet om te gokken - al kan het best zijn dat ze dat tussendoor ook doen - maar vooral om te ontdekken wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op het gebied van technologie, gadgets in het bijzonder. Techbeurs CES gaat vandaag weer van start.

De beurs, voluit Consumer Electronics Show, staat bekend om de combinatie van heel veel tv's, hypermoderne auto's en allerlei gadgets die de nieuwste innovaties zouden moeten bevatten.

Vliegende auto

Nog voordat de beursvloer goed en wel open is, zijn er al diverse aankondigingen gedaan. Zo presenteerde Hyundai een vliegende auto (die wellicht meer weg heeft van een helikopter). Het is de bedoeling dat het voertuig in massaproductie wordt genomen en dat taxidienst Uber ermee gaat werken.

Ubers ambitie om vliegende auto's in te zetten is al aantal jaar bekend. Dit jaar staan er testen op de planning en in 2023 wil de taxidienst het vervoersmiddel aanbieden in Dallas en Los Angeles. "Dat is opvallend", schrijft The Verge over de aankondiging van Hyundai, "omdat het bedrijf in feite zijn geloofwaardigheid als fabrikant uitleent aan Uber voor een ambitieus plan om een luchttaxi-dienst te lanceren in de jaren 20."


De vliegende auto van Hyundai - EPA


Ook de slimme assistenten zijn weer van de partij. Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft 'Ballie' gepresenteerd, een apparaatje dat in de gele uitvoering best wat weg heeft van een tennisbal. Het bedrijf belooft dat het een beveiligings- en fitnessrobot is en bijvoorbeeld senioren kan helpen slimme apparaten in huis aan te sluiten. Alsof dat niet genoeg is het de bedoeling dat het apparaat ook 'vrienden' kan worden met kinderen en huisdieren.

De vraag is wel hoe veel mensen het prettig vinden dat een klein balletje hen door hun huis achtervolgt - en hoelang het duurt voordat een hond of kat ermee aan de haal gaat.


Samsung maakte dit filmpje van hoe het leven met de bal zou moeten zijn:


Vorig jaar was er ophef over hoe de organisatie van de CES omging met de maker van seksspeeltjes, Lora DiCarlo. De fabrikant won een Innovatie Award, werd vervolgens weggestuurd van de beurs en moest de award teruggeven. Het product en het bedrijf paste niet bij CES, zei de organisatie.

Dit leidde tot kritiek, waarna de organisatie besloot de award alsnog te geven. Daarnaast is de fabrikant weer welkom op de beurs, evenals andere bedrijven die seks-gadgets maken, zolang het gaat om innovatieve apparaten die gebruik maken van nieuwe of opkomende technologie.

Opvouwbare laptops

2019 was het jaar van de opvouwbare telefoons, van onder meer Samsung en Huawei. Het toestel van Samsung kampte bovendien met problemen. Dit jaar zijn op de CES een aantal opvouwbare laptops te zien, bijvoorbeeld bij Dell en Lenovo. Het staat niet vast dat deze nieuwe trend - opvouwbare schermen - veel consumenten aan zich zal gaan binden, maar het is duidelijk dat fabrikanten het in ieder geval willen proberen.


Onder meer Dell toont opvouwbare laptops op de beurs:

De opvouwbare laptop van Dell.


Net als eerdere jaren zijn er ook Nederlandse start-ups met hun innovaties op de beurs. In het Eureka Park laten 1000 start-ups, waaronder 50 Nederlandse, zien wat ze in huis hebben.

Dit jaar reist prins Constantijn, tech-ambassadeur, ook weer mee met de ondernemers. Vanochtend vertelde hij in het NOS Radio 1 Journaal welke trend hij dit jaar ziet. "De nadruk verschuift steeds meer naar hoe technologie grote impact kan hebben op grote transities waar we inzitten, over het klimaat, de gezondheidszorg en mobiliteit."

De start-ups komen er uiteraard met een verwachting: gezien worden en misschien wel een deal sluiten. De prins zegt dat het nu nog te vroeg is om iets zeggen over de opbrengst, de beurs gaat vandaag pas open. "Vorig jaar is er voor ongeveer 5 miljoen aan deals gesloten."

Bron: NOS

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)