Bezig met laden...

Elon Musk belooft update voor Tesla waarmee auto voetgangers aanspreekt | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Elon Musk belooft update voor Tesla waarmee auto voetgangers aanspreekt
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Elon Musk belooft update voor Tesla waarmee auto voetgangers aanspreekt

 /5
0 (0stemmen)

Auto's van Tesla gaan in de toekomst mensen op straat aanspreken. Dat schrijft Elon Musk op Twitter.

In een video die Musk deelde, rijdt een rode Tesla door de straat en zegt het voertuig tegen omstanders: "Sta niet zo te staren, stap in!" Het is niet bekend wanneer de functie aan de Tesla-auto's wordt toegevoegd. Musk schrijft dat de auto's "binnenkort" met mensen kunnen praten. "Dit is echt."

Het geluid komt uit luidsprekers aan de buitenkant van de auto. Deze luidsprekers werden al eerder toegevoegd om te voldoen aan wetgeving die eist dat elektrische auto's kunstmatig geluid moeten maken, zodat weggebruikers ze horen aankomen.

De functie is volgens Musk ook geschikt voor grapjes. Zo is het mogelijk scheetgeluiden te laten klinken bij het langsrijden. Sinds eind 2018 kunnen Tesla's aan de binnenkant al geluiden maken, waarbij het lijkt alsof degene achter het stuur of op de achterbank een scheet laat.

Mogelijk zal de luidsprekerfunctie ook van pas komen bij Tesla Network, het plan van het bedrijf om een vloot zelfrijdende taxi's op de markt te brengen. Auto's van Tesla kunnen dan geld verdienen voor hun eigenaar als diegene er zelf niet in rijdt. Via de speakers kan de auto voetgangers uitnodigen om in te stappen.

Bron: AD

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)