Bezig met laden...

Ministerie stapt over op elektrische auto | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Ministerie stapt over op elektrische auto
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Ministerie stapt over op elektrische auto

 /5
0 (0stemmen)

Minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen) rijdt sinds deze week in een elektrische dienstauto. Ze is de eerste bewindspersoon die de overstap maakt naar volledig elektrisch. Ook de rest van het rijkswagenpark van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zal in de komende maanden verduurzamen.

Met een foto op twitter maakte de minister officieel de overstap bekend. Ze zal vanaf nu naar haar afspraken rijden in een Audi E-tron, een elektrische wagen met een range van 250 tot 500 kilometer.

Lange afstanden

De rest van het kabinet rijdt momenteel nog in hybride, diesel of benzineauto's. Overstappen vinden veel bewindslieden lastig, omdat ze vaak grote afstanden moeten afleggen. De angst bestaat dat een elektrische auto niet snel genoeg opgeladen is om alle ritten te kunnen maken.

Die twijfel leefde aanvankelijk ook bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W). "Maar we hebben het goed berekend: met een gedegen voorbereiding kan je elke rit maken die nodig is. Het zal soms wat spannend worden, maar waar een wil is, is een weg", vertelt René Reijman, afdelingshoofd personenvervoer bij het ministerie. "Het scheelt dat de Audi E-tron relatief snel op kan laden; na korte tijd is het alweer mogelijk om een eind te rijden."

Renault Zoe

Op termijn worden ook de andere dienstauto's, bijvoorbeeld voor hoge ambtenaren bij het ministerie, elektrisch . Dat gebeurt naar verwachting ergens in de komende maanden. "En ook voor medewerkers zijn elektrische auto's beschikbaar; als een medewerker van Rijkswaterstaat voor een afspraak een auto nodig heeft, kan hij of zij bijvoorbeeld een Renault Zoe gebruiken," vertelt Joris Schouten, woordvoerder van I&W.

Alle auto's elektrisch in 2028

Volgens de afspraken van het kabinet moeten álle regeringsauto's in 2028 emissievrij rijden. Wanneer de andere ministeries de stap wagen die I&W nu neemt, is voorlopig nog ongewis.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)