Bezig met laden...

Opkomst kleinere stekkerauto vergroot tekort laadpalen | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Opkomst kleinere stekkerauto vergroot tekort laadpalen
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Opkomst kleinere stekkerauto vergroot tekort laadpalen

Opkomst kleinere stekkerauto vergroot tekort laadpalen

 /5
0 (0stemmen)

AMSTERDAM - De komst van veel kleine, betaalbare elektrische modellen gaat ervoor zorgen dat de groei van het aantal elektrische auto’s verder doorzet, verwacht Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van leasegigant ALD Automotive Nederland. Daarmee dreigt het tekort aan laadpalen verder op te lopen.

ALD heeft in Nederland 71.700 leaseauto’s rondrijden. Van de leasecontracten die het concern afgelopen jaar verkocht, was een op de vijf een elektrische auto. Kruisweg: „Wij verwachten dat die groei dit jaar verder doorzet, omdat er heel veel nieuwe, goedkopere elektrische modellen op de markt komen.” Onderzoek van Over Morgen, onderdeel van Arcadis, bevestigt het tekort. Den Haag bedient de elektrische autorijder het best, terwijl die gemeente ook maar voor 80% in de laadbehoefte voorziet.

Private lease

De leasegigant gaat zich komend jaar volop toeleggen op digitalisering, zoals uitbreiding van private lease en autodelen. Europa’s grootste leasemaatschappij zag zijn vloot in Nederland afgelopen jaar maar liefst 43% groeien tot een wagenpark van 71.700 auto’s.

Die groei is vooral te danken aan de overname van SternLease, de leasetak van de Nederlandse beursgenoteerde dealerholding Stern Groep. De autonome groei van ALD in Nederland was 14%. „Van de verkochte leasecontracten in 2019 was 18% een elektrische auto”, zegt Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive Nederland. „Daarmee loopt ALD Nederland samen met Noorwegen voorop binnen de ALD wereldwijd.”

Kruisweg benadrukt dat de uitbreiding van de laadinfrastructuur in Nederland momenteel veel te langzaam gaat. Er komen volgens hem nu zo’n 23 laadpalen per dag bij, maar om het verkoopniveau van het aantal elektrische auto’s bij te houden, zou dat het zesvoudige moeten zijn.

Snelle uitbreiding verwacht

ALD verwacht dat het elektrische wagenpark dit jaar nog sneller uitbreidt, omdat er heel veel nieuwe, goedkopere elektrisch aangedreven modellen op de markt komen. Zeker voor de private lease wordt elektrisch rijden dan ineens erg interessant.

Het leaseconcern dat met een vloot van 1,76 miljoen auto’s marktleider in Europa en tweede leasebedrijf van de wereld is, maakt geen aparte financieel resultaten voor Nederland bekend. „Maar die zijn in lijn met onze groei van de vloot”, zegt Kruisweg.

Elektrische fiets of pedelec

De gemiddelde wereldwijde marge op leasecontracten steeg afgelopen jaar met 4,5%. Wel ziet de algemeen directeur het verdienvermogen in de leasemarkt veranderen. „Onze verkopers worden mobiliteitsadviseurs”, legt Kruisweg uit. „Eerst verkochten ze een leasecontract, maar nu verkopen ze een mobiliteitsoplossing. Daar hoort dan in de tweede plaats een product bij. Dat zie je aan de populariteit van de pedelec, de snelle elektrische fiets, en ook aan nieuwe samenwerkingsverbanden zoals die tussen Pon Lease en de Nederlandse Spoorwegen.”

Kruisweg verwacht dat deze ontwikkeling leidt tot een nieuwe consolidatieslag in de leasemarkt. Na de overname van SternLease afgelopen jaar richt ALD zich in 2020 vooral op verdere digitalisering. Het gaat daarbij om verdere ontwikkelingen van onder meer private lease en apps voor autodelen.

„Digitaal autodelen met autocheck wordt belangrijker”, verwacht Kruisweg. „Dan zet je een auto neer en dan kun je met de app kijken waar een auto staat. Wij zien dat er nu in nieuwe wijken al naar dergelijke oplossingen wordt gezocht, omdat er soms maar 0,3 parkeerplek per woning is.”

Bron: Telegraaf

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)