Bezig met laden...

iPhone als autosleutel: ‘Apple en BMW werken samen aan CarKey’ | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" iPhone als autosleutel: ‘Apple en BMW werken samen aan CarKey’
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
iPhone als autosleutel: ‘Apple en BMW werken samen aan CarKey’

iPhone als autosleutel: ‘Apple en BMW werken samen aan CarKey’

 /5
0 (0stemmen)

Enkele weken geleden schreven we al over Apple CarKey. Een nieuwe functie voor de iPhone en Apple Watch die waarschijnlijk in iOS 14 het levenslicht ziet. Het lijkt er nu op dat de Duitse automaker BMW als eerste aan boord is. Dat meldt een bron die eerder al veel nieuwe functies die in iOS 14 komen wist op te sporen.

Het is niet de eerste keer dat Apple en BMW samenwerken aan nieuwe functies. Zo was de Duitse autobouwer ook de eerste fabrikant die de draadloze versie van Apple CarPlay ondersteunde. Er zijn ook nieuwe screenshots die een idee geven van de functionaliteit van CarKey.

CarKey is een virtuele sleutel op je iPhone

CarKey doet precies wat de naam zegt: je kunt een autosleutel aan de Wallet-app toevoegen. Net als je bankpas voor Apple Pay. Compatibele voertuigen laten zich openen en starten dankzij de NFC-chip van een iPhone of Apple Watch. Het wordt ook mogelijk om een autosleutel (al dan niet tijdelijk) met een contact te delen. Door nieuwe screenshots krijgen we nu een idee hoe dit precies werkt. Deze bevestigen ook dat de functie in ieder geval met de BMW i8 zal werken.

Bij het aanmaken van een virtuele autosleutel kan een gebruiker kiezen of deze sleutel alleen de achterbak of ook de auto mag openen. Ook kan bepaald worden of de iPhone-sleutel de auto mag starten of alleen ontgrendelen. Daarnaast is er een Express Mode, waarbij de telefoon niet uit je zak gehaald hoeft te worden en een gezichtsscan of toegangscode niet nodig is.Open standaard, niet alleen BMW

Sommige fabrikanten, zoals Tesla, gebruiken al smartphones om toegang te krijgen tot een voertuig en het te starten. Dit werkt echter via Bluetooth en is geen universele standaard. Het lijkt erop dat Apple wel op basis van een universele standaard werkt, namelijk Digital Key 3.0 van The Car Connectivity Consortium. Dat is een groep bedrijven die werkt aan een universele standaard voor het ontgrendelen van voertuigen met smartphones en horloges. Onder de bedrijven die aan deze standaard werken, vinden we naast BMW ook General Motors en Hyundai. Aan de kant van de smartphonefabrikanten zijn Apple, Samsung en LG aan boord.

iOS 14 wordt in september van 2020 verwacht, al komt in juni naar verwachting al een bètaversie. Dan kunnen we het bestaan van deze functie definitief bevestigen en je vertellen hoe het precies werkt.

Bron: One More Thing

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)