Bezig met laden...

Wetenschappers maken 1,5-meterplattegrond voor grote Nederlandse steden | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Wetenschappers maken 1,5-meterplattegrond voor grote Nederlandse steden
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Wetenschappers maken 1,5-meterplattegrond voor grote Nederlandse steden

 /5
0 (0stemmen)

Wetenschappers van de TU Delft en het AMS Institute hebben een dashboard ontwikkeld dat laat zien op welke plekken in grote steden het makkelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Uit het Social Distancing Dashboard blijkt dat veel straten in Amsterdam te krap zijn voor de afstandsmaatregel.

Op de kaart van Amsterdam is te zien dat veel delen van de stad rood kleuren, wat betekent dat personen niet voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Idealiter is een voetpad 2,5 tot 3 meter breed, menen de initiatiefnemers. Dan hoeven mensen niet van het voetpad af te stappen om elkaar te passeren.

Om de breedte van de voetpaden automatisch in te schatten en in te delen volgens een risicoprofiel combineert het Social Distancing Dashboard gegevens vanuit meerdere bronnen: de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en OpenStreetMap. Is een straat of wijk rood gekleurd, dan is het daar erg lastig om 1,5 meter afstand te houden. Kleurt het gebied blauw, dan is het juist erg makkelijk om afstand te bewaren.

Kaart komt ook beschikbaar voor Rotterdam, Delft en Den Haag

De kaart houdt nog geen rekening met nieuwe maatregelen die gemeenten hebben genomen om extra ruimte te creëren voor de anderhalvemetersamenleving, bijvoorbeeld het blokkeren van het autoverkeer op sommige plekken. Het onderzoeksteam is van plan om nauw te gaan samenwerken met geïnteresseerde gemeenten om de gegevens te actualiseren.

De plattegrond is nu alleen nog beschikbaar voor Amsterdam, maar de wetenschappers willen de komende tijd meer kaarten maken, onder meer van Rotterdam, Delft en Den Haag. Ook kaarten van supermarkten en andere locaties waar veel mensen komen zijn in ontwikkeling.

Bron: Nu.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)