Bezig met laden...

Europese autoverkopen ruim 76 procent lager | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Europese autoverkopen ruim 76 procent lager
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Europese autoverkopen ruim 76 procent lager

 /5
0 (0stemmen)

De Europese autoverkoop is in april wederom gekelderd als gevolg van de coronapandemie. Het aantal nieuwe auto’s dat aan de man werd gebracht kwam vorige maand, vergeleken met een jaar eerder, meer dan 76 procent lager uit op 270.682 nieuwe personenwagens. Volgens de internationale autobrancheorganisatie ACEA gaat het om de grootste daling ooit gemeten.

In alle 27 EU-landen gingen de verkopen in april met meer dan 10 procent achteruit. De grootste terugval werd genoteerd in Italië, waar de markt met bijna 98 procent instortte. De Spaanse verkopen zakten daarnaast een kleine 97 procent. Europa’s grootste autoland, Duitsland, zag ruim 61 procent minder nieuwe personenwagens de showrooms uitrollen.

Nederland

BOVAG en RAI Vereniging meldden onlangs al dat de autoverkoop hier 53 procent lager uitkwam op 15.373 stuks. Volgens de organisaties is het economisch vertrouwen van consumenten en bedrijven in korte tijd naar een dieptepunt gedaald en heeft de auto- en toeleverindustrie een aantal weken voor een belangrijk deel stilgelegen. Hierdoor zijn er nauwelijks nieuwe auto’s besteld en konden veel van de reeds bestelde voertuigen niet uitgeleverd worden.

Het merendeel van de autoshowrooms in Europa was de volledige maand gesloten. In maart halveerden de Europese autoverkopen al ruimschoots. In Nederland zijn showrooms van autobedrijven over het algemeen nog wel gewoon open.

Bron: Automobielmanagement

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)