Bezig met laden...

Achtergrondrapportage monitoring mobiliteit Covid-19 | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Achtergrondrapportage monitoring mobiliteit Covid-19
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Achtergrondrapportage monitoring mobiliteit Covid-19

 /5
0 (0stemmen)

Hierbij alweer voor de 12e week achter elkaar onze achtergrondrapportage over de effecten van COVID-19 op de mobiliteit. In de eerste week bestond de verzendlijst uit 30 I&W-ers, inmiddels wordt hij verzonden naar ruim 270 mensen binnen en buiten I&W. En veel ontvangers sturen de monitor weer door binnen hun organisatie of publiceren de rapportage op hun intra- of internet. We krijgen elke week weer veel (positieve) reacties en ook veel vragen naar aanleiding van de plaatjes en grafieken. Ook krijgen we regelmatig suggesties voor nieuwe grafieken of sturen jullie onderzoeken door naar ons. Ons team waardeert deze feedback bijzonder, want daardoor wordt de monitor (hopelijk) steeds beter en completer; dus we hopen dat jullie dit willen blijven doen! Wij blijven de monitor in ieder geval tot 1 september verzorgen.

Dan wat opvallende resultaten van deze week:

  • We hebben veel vragen gekregen over de referentiebasis van onze grafieken; vergelijk je met dezelfde periode in 2019 of met de pre-corona situatie eind februari – begin maart? Waar mogelijk nemen we nu 2019 als referentiebasis op. Voor harde conclusies over verschillen is het niet altijd een oplossing want in 2019 had je bijvoorbeeld op andere momenten zomervakantie in de diverse landsdelen. Duiding blijft dus altijd een zaak van gezond verstand en diverse bronnen combineren…
  • Het is duidelijk dat het verkeer weer vrijwel op het niveau van vorig jaar zit (sheet 8, zie ook nieuwe sheet 14 HWN); alleen de ochtendspits is nog iets rustiger door de thuiswerkers. Daardoor is de congestie nog steeds maar een derde van vorig jaar (sheet 15); overigens is ook in de ons omringende landen hetzelfde beeld te zien (sheet 23)
  • Het OV-gebruik groeit wel weer van week tot week, maar heeft nog een lange inhaalrace te gaan… (sheet 16 en 17)
  •  We blijven steeds minder thuis en trekken er steeds vaker op uit voor recreatie, winkelen of horeca (sheet 34). Hier zal een vakantie-effect in zitten, maar de trend was al een tijdje bezig.
  • Een negatief effect van de toegenomen drukte op de Rijkswegen is dat ook het aantal ongevallen en pechgevallen weer terug is naar “normaal”. In de zomervakantie zie je deze aantallen eigenlijk altijd verminderen, we zijn benieuwd of we dat ook dit jaar zullen zien… Veel mensen vieren vakantie in eigen land, dus wellicht dat we de komende maand dit soort cijfers zelfs boven die van 2019 zien uitstijgen…
  • Tot slot nog een oproep: Uit veel onderzoek blijkt dat voor een grote groep thuiswerkers het bewegen er toch een beetje bij inschiet. Dat is natuurlijk negatief voor de gezondheid. Er zijn gelukkig anderen die juist meer bewegen dan vorig jaar (sheet 44). En dat leidt dan weer tot mooie foto’s (sheet 114). Dus trek er op uit en stuur ons ook een mooie foto van tijdens die wandeling of fietstocht, dan zetten we die volgende week wellicht op de laatste sheet.

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)