Bezig met laden...

Kunstmest zonder CO2-uitstoot dankzij techniek uit een dieselauto | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Kunstmest zonder CO2-uitstoot dankzij techniek uit een dieselauto
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Kunstmest zonder CO2-uitstoot dankzij techniek uit een dieselauto

Kunstmest zonder CO2-uitstoot dankzij techniek uit een dieselauto

 /5
0 (0stemmen)

De productie van ammoniak, onder andere nodig voor kunstmest, is een van de vervuilendste processen op aarde. Belgische universiteiten hebben een manier gevonden om ammoniak te maken zonder CO2-uitstoot. Het systeem is bovendien kleinschalig in te zetten; zo kunnen boeren met wat zonnepanelen en deze installatie hun eigen kunstmest produceren.

Kunstmest is onmisbaar voor moderne landbouw, maar bij de productie komt een heleboel CO2 vrij. Dat komt onder andere door het gebruik van waterstof, gemaakt van aardgas. Maar ook het splijten van een stikstofmolecuul kost een heleboel warmte die komt van fossiele brandstoffen. Twee procent van de wereldwijde CO2-uitstoot komt door de productie van ammoniak.

Plasma en filters

Tijd voor een milieuvriendelijk alternatief, dachten onderzoekers van de KU Leuven en de Universiteit van Antwerpen. Zij gebruikten technieken die al bestonden in andere sectoren en maakten deze geschikt voor ammoniakproductie. Om een stikstofmolecuul uit elkaar te trekken gebruiken ze geen hoge druk en temperatuur, maar een plasmareactor. Om plasma te maken heb je veel elektriciteit nodig, maar die kan uit een groene bron komen, zoals zon of wind.

Met het plasma kan je een stikstofmolecuul uit de lucht splitsen. Vervolgens reageert het met zuurstof en ontstaat er NOx, een van de bouwstenen van ammoniak. De tweede stap lenen de onderzoekers van de auto-industrie.

Om uitlaatgassen schoner te maken zit er een filter in (diesel)auto’s, dat het vervuilende NOx omzet in stikstof. “Maar door het filter aan te passen ontstaat er geen stikstof, maar ammoniak. In een auto is dat een ongewenst effect van een slecht filter; voor onze doeleinden is het juist gewenst”, vertelt Johan Martens, hoogleraar oppervlaktechemie en katalyse aan de KU Leuven. Het filter zorgt ervoor dat de NOx uit de plasmareactor samen met waterstof reageert tot ammoniak.

Waterstof uit zon en lucht

Dit proces gebruikt dus nog steeds waterstof. Om het CO2-vrij te maken moet die groen geproduceerd worden. Maar de productie van groene waterstof staat nog in de kinderschoenen. Volgens Martens is dat echter geen probleem. “Dit systeem is kleinschalig. Het kan niet concurreren met de gigantische kunstmestfabrieken die in industriegebieden staan. Maar je kan dit kleinschalig gebruiken, en dan heb je ook maar weinig waterstof nodig.” De KU Leuven ontwikkelde bijvoorbeeld een techniek waarbij je waterstof maakt met water uit de lucht en zonne-energie; een zogenoemd kunstmatig blad.

De kleine schaal maakt het volgens Martens bijvoorbeeld mogelijk dat een boerenbedrijf zelf kunstmest produceert. “Je kan bij een boerderij genoeg groene stroom opwekken om dit te laten werken.” Daarnaast kan dit uitkomst bieden in ontwikkelingslanden. “Nu is het lastig om kunstmest daar te krijgen; het moet vervoerd worden in schepen, over onherbergzame wegen. Dit systeem maakt het makkelijker en duurzamer.”

Kunstmest uit Zeeland

Overigens proberen grote producenten van kunstmest ook duurzamer te worden. Dat doen ze bijvoorbeeld door groene stroom te gebruiken om waterstof te maken. Yara, een Scandivanisch bedrijf met een fabriek in Zeeland, gebruikt binnenkort bijvoorbeeld windenergie om een klein deel van de waterstofproductie groen te maken.

Bron: Duruzaambedrijfsleven

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)