Bezig met laden...

Sneltest nu verplicht voor àlle chauffeurs komend uit Engeland | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Sneltest nu verplicht voor àlle chauffeurs komend uit Engeland
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Sneltest nu verplicht voor àlle chauffeurs komend uit Engeland

Sneltest nu verplicht voor àlle chauffeurs komend uit Engeland

 /5
0 (0stemmen)

Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zuid-Afrika die per vliegtuig en veerboot naar Nederland komen, moeten in het bezit zijn van een direct voor vertrek afgenomen negatieve sneltest. Deze test komt bovenop de nu al verplichte negatieve PCR test 72 uur voor aankomst. De verplichte sneltest geldt ook voor transportmedewerkers zoals vrachtwagenchauffeurs en bemanning aan boord van vliegtuigen en veerboten.

Het kabinet neemt deze extra maatregelen om het risico op verspreiding van de nieuwe varianten op het Coronavirus verder te beperken. Voor reizigers die per trein uit het Verenigd Koninkrijk naar ons land reizen en voor chauffeurs die gebruik maken van de tunnel tussen Dover en Calais geldt de verplichte sneltest al.Nederland trekt op met Frankrijk en België om de import van de virusvarianten uit het VK tegen te gaan. Het kabinet blijft benadrukken dat het de bedoeling is dat mensen in Nederland blijven en niet op reis gaan. De extra maatregelen gaan binnen enkele dagen in.

Voor vrachtwagenchauffeurs is overigens een negatieve uitslag van een sneltest voldoende, andere reizigers zijn verplicht een negatieve PCR-test te overhandigen.

Bron: TTM

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)