Bezig met laden...

Fastned wil meer laadpunten aanleggen en haalt daarvoor 150 miljoen euro op | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Fastned wil meer laadpunten aanleggen en haalt daarvoor 150 miljoen euro op
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Fastned wil meer laadpunten aanleggen en haalt daarvoor 150 miljoen euro op

Fastned wil meer laadpunten aanleggen en haalt daarvoor 150 miljoen euro op

 /5
0 (0stemmen)

Fastned, een aanbieder van (snel)laadpalen in verschillende Europese landen, wil snel uitbreiden. Om dat te doen verkocht het bedrijf de afgelopen tijd nieuwe aandelen, waarmee het 150 miljoen ophaalde. Van dat geld worden bestaande laadstations uitgebouwd en komen er 164 nieuwe laadplekken bij in Europa.

De 150 miljoen euro komt van de verkoop van bijna twee miljoen effecten, die 12,5 procent van de waarde van het bedrijf representeren. Het geld gaat naar de gehele bedrijfsvoering, maar specifiek naar het uitbreiden van de capaciteit van bestaande laadstations en het opzetten van een pijplijn om nieuwe laadstations snel te realiseren. Daarnaast gaat er geld naar aanbestedingsprojecten in Frankrijk en Duitsland.

In een kwartier een volle batterij

Fastned is een Nederlands bedrijf dat al sinds 2012 snellaadpalen maakt voor elektrische auto’s. Snelladen is een belangrijk onderdeel van elektrisch rijden, omdat gebruikers binnen een kwartier weer een volle batterij hebben. Opladen bij een ‘normale’ laadpaal duurt uren. Bovendien krijgen steeds meer auto’s ‘supersnellaad’-apparatuur aan boord, waarmee een batterij in een paar minuten vol is.

Fastned is inmiddels in een aantal Europese landen actief. Het bedrijf moet snel groeien om aan de stijgende vraag naar snellaadpalen te voldoen. De 150 miljoen die het bedrijf ophaalde bij investeerders helpt daarbij.

Bron: Change.inc

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)