Bezig met laden...

Files blijven afnemen door thuiswerken, vraagtekens bij aanleg nieuwe wegen | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Files blijven afnemen door thuiswerken, vraagtekens bij aanleg nieuwe wegen
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Files blijven afnemen door thuiswerken, vraagtekens bij aanleg nieuwe wegen

Files blijven afnemen door thuiswerken, vraagtekens bij aanleg nieuwe wegen

 /5
0 (0stemmen)

Op de lange termijn zullen er minder files zijn doordat veel mensen blijven thuiswerken, concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) donderdag in een rapport. Vooral de drukte in de spits zal afnemen. Hierdoor zijn grote infrastructuurprojecten, zoals de uitbreiding van het wegennet en de verbreding van wegen, mogelijk niet langer nodig.

Het PBL adviseert de overheid dan ook om nog eens goed na te denken over geplande miljardeninvesteringen in de wegen en het openbaar vervoer door het veranderende reisgedrag. Het mobiliteitssysteem is namelijk voor een groot deel gebaseerd op piekbelastingen, terwijl die pieken juist minder extreem worden.

Wel zal het aantal vervoersbewegingen naar verwachting gelijk blijven ten opzichte van voor de coronacrisis. Dat komt doordat mensen wel vaker op pad gaan, bijvoorbeeld om te winkelen of op visite te gaan. Die reisbewegingen compenseren de daling van het aantal kilometers voor woon-werkverkeer.

Het grote verschil met de tijd voor corona is echter dat deze 'nieuwe' ritten vooral buiten de spits plaatsvinden en vaak korter zijn dan naar het werk. Verder kunnen werknemers door de thuiswerkoptie makkelijker zelf bepalen wanneer ze naar hun werk afreizen en daarmee de spits mijden.


Zo ontstaat een spookfile

Effect thuiswerken op woningmarkt beperkt

Het effect van thuiswerken op de woningmarkt lijkt vooralsnog beperkt, aldus het PBL. Het planbureau ziet geen direct aantoonbare relatie met het toegenomen thuiswerken. Wel constateren de onderzoekers dat zich momenteel minder mensen in de Randstad of andere steden vestigen en het verschil tussen de huizenprijzen in de Randstad en de rest van Nederland kleiner aan het worden is.

Thuiswerken heeft naar verwachting ook weinig effect op de hoeveelheid ruimte die een kantoor nodig heeft, schrijft het PBL. De grootste veranderingen zullen waarschijnlijk te zien zijn in het gebruik van het kantoor zelf. Zo is er vooral meer behoefte aan overlegruimten en minder aan werkplekken.

Door de aangetoonde voordelen van werken vanuit huis, moet thuiswerken een volwaardige status krijgen in de werkcultuur van bedrijven, vinden de onderzoekers. De overheid moet hierbij helpen door afspraken te maken met werkgevers en werknemers.

Bron: Nu.nl

Opmerkingen (1)

   
RobHulleman

Donderdag werd het PBL rapport gepubliceerd en vrijdag hadden we het filerecord van 2021! Een beetje flauw om daarmee het ongelijk van het PBL aangetoond te willen zien, maar een duidelijk teken is het wel. We zien inderdaad dat de intensiteiten (bijna) terug zijn op het oude niveau, maar beter gespreid over de dag. Maar we zien ook dat intensiteitspatronen grilliger zijn, met meer golfbewegingen en uit (voor het moment van de dag en de week) onverwachte richtingen. Het is nog echt te vroeg om te kunnen bepalen of en hoe het gedrag structureel veranderd. Wel is het goed om met grote infraprojecten, waar voor veel geld veel voor vele tientallen jaren in asfalt en beton wordt vastgelegd, pas op de plaats te maken. Bijvoorbeeld de A27 bij Amelisweerd. Maar het wegennet is nog lang niet af en er zijn genoeg schakels waar dringend wat aan moet gebeuren in verband met veiligheid, leefbaarheid, doorstroming en verbinding. Dat geldt zowel op landelijk, regionaal als lokaal niveau en voor OV, fiets èn auto. En dan hebben we het nog niet over de grote woningbouwopgave die gaat komen. Dus her en der pas op de plaats? Zeker, maar weloverwogen en lang niet overal.

20-sep-21 09:02
 · 
 /5
0 (0stemmen)
door