Bezig met laden...

Deze landen hebben de beste en slechtste wegen van Europa | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Mobility Innovations "»" artikelen "»" Deze landen hebben de beste en slechtste wegen van Europa
Dutch Mobility Innovations

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Deze landen hebben de beste en slechtste wegen van Europa

Deze landen hebben de beste en slechtste wegen van Europa

 /5
0 (0stemmen)

Nederland heeft de beste wegen van heel Europa. Dat blijkt uit cijfers van het World Economic Forum, in kaart gebracht door Landgeist.com. Op een schaal van 1 tot 7 scoort Nederland een 6,4. Slechts één land komt daarbij in de buurt.

Het gaat niet om hoe gevaarlijk de wegen zijn en of er veel of weinig files staan, maar puur om het wegdek zelf. België scoort slechts een 4,4, een duidelijk verschil dus. Zwitserland staat op plek twee met een 6,3 en Portugal en Oostenrijk staan samen op de derde plek met een 6,0. 

Voor de slechtste wegen van Europa moet je naar het voormalige Oostblok. In Moldavië tref je volgens het onderzoek de slechtste wegen aan, beoordeeld met een 2,6. Bosnië-Herzegovina volgt met een 2,8 en ook in Roemenië en Oekraïne (beiden een score van 3) is het slecht gesteld met de kwaliteit van de wegen. 

Wil je iets dichter bij huis blijven en toch je schokdempers flink op de proef stellen, dan kun je het beste naar Tsjechië (3,9). Opvallende scores zijn er onder meer voor Turkije (5) en Kroatië (5,6), landen die kort geleden economisch nog behoorlijk achterliepen op West-Europa en die toch betere wegen hebben dan menig West-Europees land. Ook valt op dat Noorwegen met een 4,5 een relatief slechte score heeft, terwijl dat land bijvoorbeeld op het gebied van elektrisch rijden juist als innovatief wordt gezien.


Op deze kaart is te zien welke landen wegen als knollenvelden hebben en waar je rijdt als op een biljartlaken.Op deze kaart is te zien welke landen wegen als knollenvelden hebben en waar je rijdt als op een biljartlaken. © Landgeist

Bron: AD

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)